Απορρίφθηκε η πρόταση Γεννηματά για Ειδική Διακομματική Επιτροπή για τις σχέσεις κράτους - εκκλησίας
Απέρριψε ο Πρόεδρος της Βουλής την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για σύσταση Ειδικής Διακομματικής Επιτροπής που θα συζητήσει με όλες τις πλευρές τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.
Το θέμα τέθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων στην οποία ο Νίκος Βούτσης παρέπεμψε στο διάλογο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με την Εκκλησία της Ελλάδος και το Πατριαρχείο, αλλά και την εν εξελίξει συζήτηση στην επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος.
«Όταν ο διάλογος ολοκληρωθεί και υπάρξει ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης, ο αρμόδιος υπουργός και η κυβέρνηση συνολικά θα φέρουν το νέο νομοθετικό πλαίσιο στη Βουλή για συζήτηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βούτσης, συμπληρώνοντας πως στο πλαίσιο αυτό θα γίνει συζήτηση επί της ουσίας.
«Πιστεύω πως είναι μια εύλογη απάντηση στην ανησυχία και την πρόταση που κάνει η Πρόεδρος της ΔΗΣΥ, καθώς με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο αυτά τα θέματα θα συζητηθούν», είπε στη Διάσκεψη των Προέδρων.
SPONSORED
Φωτιά στην Καλλιθέα Φαρσάλων - Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα
16:12
Οδηγίες Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για προστασία από σεισμούς: «Η γνώση και η ψυχραιμία σώζουν ζωές»
16:08
Χανιά: Την Τρίτη απολογείται ο 56χρονος που φωτογράφιζε στρατιωτικά αεροπλάνα στο Ακρωτήρι
15:58
ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Δεν ασχολούμαστε άλλο με Λεπενιώτη και ΚΑΕ Ολυμπιακός - Έχουν επιληφθεί οι αρχές»
15:47