ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απίστευτο παραλήρημα Κατσίκη στη Βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια

Απίστευτο παραλήρημα Κατσίκη στη Βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια
EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Παραλήρημα του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδιου για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο βουλευτης χρησιμοποίησε "βαριές" έκφρασεις για τα ομόφυλα ζευγάρια, λέγοντας οτι η ομοφυλία παραπέμπει σε "μικρή ομάδα σεξουαλικά παρεκτρεπομένων" και "παραβιάζει την αρχή της ομαλής ψυχοσωματικής ανάπτυξης του παιδιού".

Οι ομοφοβικές του απόψεις προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Λάπα να αναφέρει οτι "παρεκτρεπόμενοι είναι μόνο αυτοί που παραβιάζουν τους νόμους και κανείς άλλος" και οτι "ισονομία και ισοπολιτεία σημαίνει να έχουμε ίσα δικαιώματα, ακόμη και για έναν άνθρωπο που έχει διαφορετικές απόψεις".

Ο Κώστας Κατσίκης ειπε ακόμη, οτι το σύμφωνο συμβίωσης θα μπορούσε να μην έρθει τώρα, καθως ειναι πεπεισμένος ότι παραπέμπει σε συνέχεια, ώστε και τα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να προβαίνουν σε γάμο και υιοθεσία.

"Προσκρούει στις πατριωτικές και θρησκευτικές αντιλήψεις της κοινωνίας", υποστήριξε και πρόσθεσε πως η ελληνική οικογένεια δεν είναι δυνατόν να πληγεί από ζευγάρια με ποικίλους σεξουαλικούς προσανατολισμούς. Ξεκαθάρισε δε, πως ο ίδιος θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, καταψήφισαν επί της αρχής οι ΑΝΕΛ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ