ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάριος Κυριάκου: Εάν η κυβέρνηση θέλει επενδύσεις θα πρέπει να το βροντοφωνάζει

Μάριος Κυριάκου: Εάν η κυβέρνηση θέλει επενδύσεις θα πρέπει να το βροντοφωνάζει
CNN Greece

 Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στη διαχείριση και πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα αναλύει μιλώντας στο CNN Greece ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της KPMG Μάριος Κυριάκου.

Ο ίδιος εξηγεί τους λόγους που οι στρατηγικοί κακοπληρωτές των τραπεζών θα βρεθούν πλέον με τις νέες διατάξεις αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους, ενώ εμφανίζεται καθησυχαστικός για την τύχη των στεγαστικών δανείων των νοικοκυριών, υποστηρίζοντας πως τράπεζες και funds δεν έχουν συμφέρον να προχωρήσουν σε μαζικούς πλειστηριασμούς ακινήτων.

Σχετικά με την προαναγγελθείσα ρύθμιση για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων ο κ. Κυριάκου ανέφερε πως οι έχοντες στο εξωτερικό χρήματα που έχουν φορολογηθεί δεν έχουν κανένα λόγο να τα δηλώσουν, ενώ για όσους έχουν αδήλωτα κεφάλαια τόνισε πως ο νομοθέτης θα πρέπει για λόγους παραδειγματισμού να τους αντιμετωπίσει με αυστηρότητα.

Ο επικεφαλής της KPMG στην Ελλάδα υποστήριξε πως η άρση των capital controls θα πρέπει να επιταχυνθεί και να ισχύσει κυρίως για τις επιχειρήσεις, ενώ επεσήμανε πως το υφιστάμενο πλαίσιο κεφαλαιακών περιορισμών δεν θέτει αξιόλογους περιορισμούς στα νοικοκυριά, καθώς δεν υπάρχουν εμπόδια για αυτά στη διεκπεραίωση συναλλαγών εντός της χώρας.

Τέλος, εστίασε στην ανάγκη εμπέδωσης της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία κάτι που όπως είπε θα καταστεί δυνατόν μόνον με την υποδοχή επενδύσεων και ειδικά ιδιωτικών. Κατά τον κ. Κυριάκου εάν η κυβέρνηση επιθυμεί επενδύσεις θα πρέπει να το βροντοφωνάζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ