ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τη συνέντευξη Μητσοτάκη στους FT

Πόλεμος ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τη συνέντευξη Μητσοτάκη στους FT
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Financial Times.

Με ανακοίνωσή της η Πειραιώς απαντά καυστικά στην Κουμουνδούρου, αναφέροντας ότι «το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ευχαριστεί θερμά το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την προβολή της συνέντευξης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στους Financial Times, οι οποίοι προδικάζουν σήμερα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας μας».

«Θα συστήναμε απλώς στους επιτελείς της Κουμουνδούρου να διαβάζουν τις ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας πριν εκδώσουν τις δικές τους. Αν τις διάβαζαν θα έβλεπαν ότι στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το πρωί η ΝΔ αναφέρεται επί λέξει ότι ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι οι επιχειρηματίες θα πρέπει “να πληρώνουν τους φόρους τους, να επενδύουν στην Ελλάδα και να μην περιμένουν προνομιακή μεταχείριση μέσω της αγοράς τηλεοπτικών σταθμών”» σημειώνει η Πειραιώς.

«Καθώς όμως αποφάσισαν ξαφνικά στο ΣΥΡΙΖΑ να ασχοληθούν με τη διαπλοκή, έχουν κάτι να απαντήσουν επιτέλους για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ και τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον κ. Λαυρεντιάδη ή και αυτές οι ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας διέλαθαν της προσοχής τους;», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ: Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας

Ανταπαντώντας στη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη και σημείωσε ότι «θα συστήναμε στη ΝΔ να μην υποτιμά τόσο προκλητικά τη νοημοσύνη όσων διαβάζουν τις ανακοινώσεις της».

«Είπε ο κ. Μητσοτάκης στους Financial Times ότι θα τελειώσει τη διαπλοκή μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών που κατέχουν μιντιακούς ομίλους και ποδοσφαιρικές ομάδες; Ναι ή όχι;», αναφέρει η Κουμουνδούρου.

«Είτε πρέπει η ΝΔ να διαψεύσει το δημοσίευμα των Financial Times, που έχει τη συγκεκριμένη αναφορά, είτε να το επιβεβαιώσει, αφού απέτυχε να το συγκαλύψει. Να το κρύψει πάντως δεν μπορεί, απαντώντας "άρες μάρες κουκουνάρες" για άλλο σημείο του δημοσιεύματος των Financial Times και όχι για το επίμαχο στο οποίο και αναφερόμαστε. Καλά ξεμπερδέματα με τους φίλους σας», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Σας ξαναστέλνουμε το απόσπασμα των FT: Mr Mitsotakis said he would put a stop to diaploki [entanglement], a tradition of cosy relationships between senior politicians and so-called “oligarchs”, wealthy businessmen who acquire media outlets and football clubs as a tool for winning favours. “I’d make it very clear to the business community, the law is the law and things are going to change,” he said. “I’d tell them, I’m going to make your lives easier, I’m going to lower taxes, I’ll help you get liquidity but you have to pay your taxes, invest in this country and not expect to get preferential treatment by buying a television station”», καταλήγει το κυβερνών κόμμα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ