Τσίπρας: Δεν κάνουμε εξωτερική πολιτική προς χάριν τρίτων
Το νέο πλαίσιο των ελληνορωσικών σχέσεων υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του με τίτλο «δεν κάνουμε εξωτερική πολιτική χάριν τρίτων», το οποίο δημοσιεύεται αποκλειστικά στην «Εφημερίδα των Συντακτών - Σαββατοκύριακο» και στο οποίο αναφέρεται και στο κρίσιμο θέμα του Σκοπιανού.
«Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει τα κρίσιμα εθνικά της θέματα υπό το πρίσμα τρίτων δυνάμεων. Είτε αυτές είναι συμμαχικές δυνάμεις στο ΝΑΤΟ, είτε σημαντικοί εταίροι όπως η Ρωσία» αναφέρει αρχικά ο πρωθυπουργός σε κείμενο που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για να συνεχίσει πως η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων «ήταν η προτεραιότητά μας στις προσπάθειές μας να λύσουμε το Μακεδονικό και όχι οι απόψεις και οι θέσεις τρίτων χωρών» και να προσθέσει σε άλλο σημείο «δεν λύνουμε το Μακεδονικό για να κάνουμε το χατίρι καμίας τρίτης χώρας και ούτε καν διανοηθήκαμε ότι θα επιτρέψουμε να δεχθούμε ποτέ πιέσεις, σε ότι αφορά τη διαπραγματευτική μας στάση, από τρίτη χώρα».
Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στους στόχους της επίσκεψής του στη Μόσχα, τονίζει ότι αυτή έρχεται «με τη χώρα εκτός μνημονίων» και έχοντας «επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».
Παρουσία Τραμπ η κλήρωση για το Μουντιάλ του 2026 (vid)
19:18
Στα «άκρα» κυβέρνηση και αγρότες μετά τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη - Κλιμάκωση στα μπλόκα
19:10
Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τσαρλς Κούσνερ ζήτησε να δει τον Σαρκοζί στη φυλακή αποκαλύπτει το Reuters
19:09
Liveblog: Υποδομές στα όρια των αντοχών τους - Πώς εξελίσσεται η κακοκαιρία Byron
19:00