ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει όλη τη συνταγματική θητεία

Κουβέλης: Η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει όλη τη συνταγματική θητεία
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

"Η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει όλη τη συνταγματική θητεία, διότι η πολιτική της είναι παραγωγός σημαντικού έργου", υποστηρίζει ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews και σε ερώτηση για τις σχέσεις κράτους –εκκλησίας, ο κ. Κουβέλης επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση δεν επιλέγει να στείλει στη φτώχεια τους κληρικούς, να τους στερήσει τους μισθούς τους ή τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα" και υπογραμμίζει "κάποιοι εμπλέκουν το ζήτημα της μισθοδοσίας στην προσπάθειά τους να χτυπήσουν αυτό που είναι κυρίως ζητούμενο, δηλαδή τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους".

Σχετικά με την εισαγωγή του μεταφορικού ισοδύναμου, τονίζει ότι αποτελεί «στοιχείο ανάπτυξης και εξυπηρέτησης της νησιωτικής Ελλάδας, διότι δεν είναι μόνον η μεταφορά προσώπων που το απολαμβάνουν, αλλά είναι και οι μεταφορές αγαθών και καυσίμων. 'Ηδη, όπως λειτούργησε μέχρι τώρα, έχει δείξει παρά πολύ θετικά αποτελέσματα και αυτό μας οδηγεί στην επιλογή από 1/1/2019 να το γενικεύσουμε για όλη τη νησιωτική Ελλάδα".

Για τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά σημειώνει ότι "η προσπάθειά μας είναι να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω τα νησιά μας με αυξημένο ΦΠΑ και πιστεύουμε ότι αυτή η προσπάθεια θα ευοδωθεί".

Τέλος, αναφερόμενος στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτικό πόλο ο υπουργός Ναυτιλίας εκτιμά "ότι η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με αυτό που αφορά την κοινωνία και τις δυνάμεις του μέσα σε αυτή" και κάνει λόγο για ύπαρξη δύο πόλων. "Ο ένας είναι βαθιά νεοφιλελεύθερος, που ανοίγει το δρόμο προς την ακροδεξιά, ο άλλος είναι ο προοδευτικός. Θα είναι μοιραίο για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ να επιλέξει τον πρώτο", σημειώνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ