ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση για το παράλληλο πρόγραμμα εξαπέλυσε η αντιπολίτευση

Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση για το παράλληλο πρόγραμμα εξαπέλυσε η αντιπολίτευση
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σφοδρά πυρά στην κυβέρνηση για το παράλληλο πρόγραμμα που κατέθεσε στη Βουλή χωρίς να το έχει κοστολογήσει και «πάγωσε» μετά τις αντιδράσεις των δανειστών, εξαπέλυσαν βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης με δηλώσεις
τους.

«Βασική» κατηγορία ήταν πως η κυβέρνηση προχώρησε σε μια μονομερή ενέργεια με προφανή στόχο να «γλυκάνει» το κομματικό της ακροατήριο για τα σκληρά μέτρα που λαμβάνονται, ενώ άπαντες δήλωσαν δικαιωμένοι για τις ενστάσεις
που διατύπωσαν κατά την χθεσινή, πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

«Το πυροτέχνημα κράτησε μόλις 24 ώρες και έσκασε με θόρυβο, λυπάμαι που η διαχείριση των ονείρων του λαού γίνεται με τέτοιο τρόπο», είπε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να κατατίθεται στη Βουλή μη κοστολογημένο νομοσχέδιο.

«Το Βατερλώ της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου είναι εντυπωσιακό και πρωτόγνωρο στα κοινοβουλευτικά χρονικά! Ο
διασυρμός της απόσυρσης ενός νομοσχεδίου που ήταν σε εξέλιξη η συζήτησή του, κατόπιν των εντολών της τρόικας είναι πρωτοφανής. Εκθέτει τη χώρα, διασύρει το Κοινοβούλιο», αναφέρουν ο Γιάννης Βρούτσης και ο εισηγητής της ΝΔ στο νομοσχέδιο Βασίλης Οικονόμου.

«Από το σύμφωνο συμβίωσης περάσαμε στο σύμφωνο αποβίωσης, εξευτελίστηκαν», σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος που μαζί με τον Βασίλη Κεγκέρογλου μίλησαν για δικαίωση των ενστάσεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που οδήγησαν στην αποχώρησή της από τη συζήτηση.

Ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ κάλεσε το λαό να μην ελπίζει στα παραμύθια των παράλληλων προγραμμάτων που αποδεικνύονται κοροϊδία. «Η διαφημιστική απάτη που επιχείρησε η κυβέρνηση με το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα,
τελείωσε άδοξα», ανέφερε. «Το παράλληλο πρόγραμμα πέρασε σε παράλληλο σύμπαν και η κυβέρνηση ταπείνωσε όχι μόνον την ίδια, αλλά και τη χώρα», δήλωσε ο Κώστας Μπαργιώτας από το Ποτάμι.

Στον αντίποδα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης σε γραπτή του δήλωση αναφέρει πως η κυβέρνηση για λόγους αξιοπρέπειας και μόνο, δεν πρέπει να κάνει πίσω στο παράλληλο πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι αποχώρησαν καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι έφερε προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο χωρίς να έχει κοστολογηθεί από το ΓΛΚ, χωρίς να έχει την έγκριση της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής και χωρίς να έχει τεθεί σε διαβούλευση. Κατηγόρησαν ακόμη, την κυβέρνηση ότι μέσα από το ογκωδέστατο νομοσχέδιο επιχειρούσε να περάσει σωρεία ρουσφετολογικών διατάξεων.

Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στους δημοσιογράφους, μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, ο Πρόεδρος της Βουλής Βούτσης θα διεξαχθούν μετά τις 7 Ιανουαρίου. Από τη Βουλή ως επίσημη δικαιολογία για την αναβολή της συζήτησης του παράλληλου προγράμματος, είναι οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ