ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάος στη μεταφορά των μεταναστών από το τάε κβον το στο Ελληνικό

Χάος στη μεταφορά των μεταναστών από το τάε κβον το στο Ελληνικό
CNN Greece

 Σε πραγματική Οδύσσεια έχει εξελιχθεί η μεταφορά των μεταναστών από γήπεδο του ταε κβον ντο στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του χόκεϊ στο Ελληνικό, καθώς δεκάδες μετανάστες βρίσκονται ανάμεσα στα δυο κέντρα χωρίς να γνωρίζουν πού πρέπει να πάνε. Η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί από το πρωί είναι χάος.

Νωρίτερα, στο γήπεδο του ταε κβον ντο δεκάδες μετανάστες βρίσκονταν από έξω προσπαθώντας να μπουν μέσα, καθώς όπως μας είπαν, είχαν αφήσει εντός προσωπικά τους αντικείμενα αλλά πλέον δεν τους επιτρεπόταν να μπουν ξανά στον χώρο του ταε κβον ντο, το οποίο καθαρίζεται και επισκευάζεται για του αγώνες που πρόκειται να φιλοξενήσει.

Στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του χόκεϊ έχουν μεταφερθεί εκατοντάδες μετανάστες, ενώ απ' έξω βρίσκονται αυτήν στιγμή περίπου 50-60 άτομα στους οποίους δεν επιτρέπεται να μπουν στο κέντρο φιλοξενίας καθώς απαγορεύεται η είσοδος σε όσους είναι από Τυνησία, Αλγερία και Μαρόκο αλλά και όσοι δεν έχουν χαρτιά.

Παραμένει άγνωστο που θα μεταφερθούν τελικά όσοι δεν θα μπορέσουν να μπουν στο χόκεϊ. θα μπαίνουν και είναι άγνωστο που θα πάνε. Οι περισσότεροι που φτάνουν έξω από το γήπεδο του χόκεϊ είναι Πακιστανοί και υπήκοοι χωρών της βορείου Αφρικής με την αστυνομία να προσπαθεί να εξακριβώσει τα στοιχεία τους ώστε να τους επιτρέψει ή όχι την είσοδο στο χόκεϊ.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία κινείται σε όλο το παραλιακό μέτωπο προσπαθώντας να εντοπίσει μετανάστες, οι οποίοι έφυγαν με τα πόδια από το γήπεδο του ταε κβον ντο προς αναζήτησή του γηπέδου χόκεϊ. Ήδη δυνάμεις της αστυνομίας έχουν εντοπίσει περίπου 80 άτομα στο παραλιακό μέτωπο, με τα υπάρχοντα τους ανα χείρας, να ψάχνουν το γήπεδο χόκεϊ, τους οποίους και βοηθούν ώστε να βρουν τον προορισμό τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ