ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Απαράδεκτη η απόφαση της Αλβανίας κατά της ελληνικής μειονότητας και της περιουσίας της

ΚΚΕ: Απαράδεκτη η απόφαση της Αλβανίας κατά της ελληνικής μειονότητας και της περιουσίας της
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Την πρόκληση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, να γκρεμίσει σπίτια των ομογενών στην περιοχή της Χειμάρρας, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Η προκλητική απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης σε βάρος της ελληνικής μειονότητας και των περιουσιών αυτών των ανθρώπων, όχι μόνο είναι απαράδεκτη και πρέπει να ανακληθεί, αλλά αποδεικνύει και πόσο ψεύτικο είναι το επιχείρημα ότι δήθεν η ένταξη χωρών σε συμμαχίες, τύπου ΝΑΤΟ και ΕΕ, αποτελεί παράγοντα σταθερότητας κι εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των χωρών», επισημαίνει σε σχόλιό του, ο Περισσός.

Η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης κάνει λόγο για καταγραφή και πέρασμα ακινήτων περιουσιών του «δημοσίου» στην αρμοδιότητα του υπουργείου Τουρισμού της Αλβανίας, καθώς το πρόβλημα της μη ύπαρξης τίτλων ιδιοκτησίας στην περιοχή της Χειμάρρας δίνει τη δυνατότητα στον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, να χαρακτηρίσει όλες τις περιουσίες «δημόσιες».

Μάλιστα, σε συνέχεια της νομοθεσίας για τη δωρεάν παραχώρηση εκτάσεων σε «στρατηγικούς επενδυτές», ο πρωθυπουργός της Αλβανίας υπέγραψε την από 21/11 απόφαση αρ. 708 του υπουργικού συμβουλίου, η οποία ορίζει ότι 46 τεμάχια στα νότια παράλια της χώρας περνάνε στην ιδιοκτησία του υπουργείου Τουρισμού, με σκοπό την τουριστική τους αξιοποίηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ