ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπακώστα: Δεν ανταλλάζω τη θέση μου στην κυβέρνηση με τη θέση μου για τη συμφωνία των Πρεσπών

Παπακώστα: Δεν ανταλλάζω τη θέση μου στην κυβέρνηση με τη θέση μου για τη συμφωνία των Πρεσπών
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στην αντεπίθεση πέρασε η Κατερίνα Παπακώστα και από το βήμα της Βουλής προειδοποίησε πως θα τη βρουν απέναντί τους όσοι εμφανίζουν την παρουσία της στην κυβέρνηση ως προϊόν συναλλαγής. 

«Όσοι σχολιάζουν και θεωρούν πως είμαι στην κυβέρνηση ως προϊόν συναλλαγής για την Συμφωνία των Πρεσπών, θα με βρουν απέναντι τους με όλα τα όπλα που μου παρέχει η δημοκρατία, όπως δεν έχω κάνει τα 18 χρόνια που πολιτεύομαι», είπε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αποφεύγοντας πάντως, να αποσαφηνίσει τη στάση της.

Η κ. Παπακώστα έστειλε νέο μήνυμα στην Αλβανία να αποκλιμακώσει την ένταση, «τις αστοχίες και τις παραλείψεις», όπως είπε, αν θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς προϋπόθεση είναι ο σεβασμός της διεθνούς μειονότητας.

Επανέλαβε ότι η κοινωνική ατζέντα της κυβέρνησης ήταν ο λόγος ένταξής της στο κυβερνητικό σχήμα –«με ενέπνευσε», ανέφερε και επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα είπε περί ανταλλαγής του Μακεδονικού με τις συντάξεις, κάνοντας λόγο για «όνειδος» για κομματικό όφελος που δεν εισπράττεται έτσι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ