ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα ρύθμιση οφειλών στα ταμεία προανήγγειλε ο Πετρόπουλος

Νέα ρύθμιση οφειλών στα ταμεία προανήγγειλε ο Πετρόπουλος
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Νέα ρύθμιση οφειλών στα ταμεία προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Τάσος Πετρόπουλος. Ο υφυπουργός Εργασίας στην ομιλία του επί του νέου κρατικού προϋπολογισμού ανέφερε πως τους επόμενους μήνες θα έρθει νέα ρύθμιση ελάφρυνσης των οφειλετών και ενίσχυσης των επιχειρήσεων.

Την ίδια ώρα, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στις προηγούμενες κυβερνήσεις πως οι οφειλές 30 δις ευρώ προς τον ΕΦΚΑ προέρχονται από τις δικές τους πολιτικές και διευκρίνισε πως οι οφειλές αυξάνονται επειδή εντάσσονται στο ΚΕΑΟ όλοι οι φορείς.

«Στον ελληνικό λαό οφείλουμε και δεν ξοφλήσαμε την οφειλή μας σε παροχές. Πρέπει να δώσουμε γιατί στέναξε και γονάτισε τα προηγούμενα χρόνια», είπε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι υπόσχεται θάνατο των συνταξιούχων.

«Καλώ τον ελληνικό λαό να πάρει χαμπάρι και να μην αφήσει να έρθει η στιγμή που θα δει την μεγάλη κατάρρευσης της σύνταξης αν τυχόν έρθει η δική σας κυβέρνηση στα πράγματα. Υπόσχεστε θάνατο των συνταξιούχων και μείωση των συντάξεων από την πρώτη χρονιά κατά 2,5 δις ευρώ», είπε.

Επιτέθηκε κατά μέτωπο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κατηγορία ότι υπήρξε ανταλλαγή του Μακεδονικού με τις συντάξεις.

«Είναι σοβαρά πράγματα να αποδίδετε την μη περικοπή των συντάξεων σε συμφωνία με τις άλλες χώρες για το Σκοπιανό; Τι ακριβώς προσάπτετε στους ηγέτες της ΕΕ, ότι συνέπραξαν με τον ΣΥΡΙΖΑ για να ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να υποκλέψει την ψήφο του ελληνικού λαού και να ξαναεκλεγεί; Δηλαδή αυτός είναι ο φόβος σας; Ο φόβος σας είναι τόσο μεγάλος ότι θα χάσετε και αυτές τις εκλογές;», ήταν το ερώτημα που απηύθυνε προς τους βουλευτές της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ