ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απ. Τζιτζικώστας: Ίσως γίνουν αντιπρόεδροι οι συνυποψήφιοί μου

Απ. Τζιτζικώστας: Ίσως γίνουν αντιπρόεδροι οι συνυποψήφιοί μου
EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το ενδεχόμενο να δώσει θέση αντιπροέδρου του κόμματος σε κάποιον ή κάποιους από τους συνυποψηφίους του για την αρχηγία της ΝΔ εξετάζει ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει συγκεκριμένο πρόσωπο στο μυαλό του, για τη θέση του αντιπροέδρου καθώς περιμένει να δει το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά αυτό που θέλει είναι να εγγυηθεί την ενότητα στην πράξη.

Την επόμενη μέρα των εκλογών θα συμμετέχουν στην προσπάθεια αναγέννησης όσοι μπορούν να υπηρετήσουν αυτό που ο ίδιος ευαγγελίζεται και το οποίο προβλέπει ότι η ΝΔ δεν θα είναι ένα κλειστό κλαμπ,όπως είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο MEGA.

Για το θέμα του κοινοβουλευτικού ασυμβίβαστου που προκύπτει από την εκλογή του ως περιφερειάρχης, είπε πως τόσο το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής όσο και το καταστατικό της ΝΔ επιτρέπει την ύπαρξη εξωκοινοβουλευτικού αρχηγού ενός κόμματος ενώ εάν οι εκλογές γίνουν νωρίτερα από το 2019 και τις κερδίσει η ΝΔ τότε σημείωσε ότι μπορεί να λάβει την εντολή και να εκτελεί χρέη πρωθυπουργού χωρίς να ψηφίζει τα νομοσχέδια.

Το λεπτό ζήτημα είπε είναι το τι θα συμβεί από τις 23/11 και μέχρι την ημέρα των επόμενων εθνικών εκλογών καθώς όπως είπε δεν πιστεύει σε διαρχίες. Επιβεβαίωσε ότι προκρίνει τη λύση του ορισμού δυο αντιπροέδρων, ο ένας εκ των οποίων θα έχει την ευθύνη του συντονισμού των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και ο άλλος αυτήν της εθνικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Έκανε σφοδρή επίθεση στον Ευ. Μεϊμαράκη λέγοντας ότι την ενότητα που ευαγγελίζεται δεν την κάνει πράξη ενώ χαρακτήρισε προσχηματική την πρόσκληση όλων των συνυποψηφίων στο ΕΛΚ. Σημείωσε μάλιστα ότι η πρόσφατη επεισοδιακή είσοδος του προέδρου της ΝΔ στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ ήταν "θεατρική παράσταση" γιατί λίγες μέρες πριν υπήρχε ομόφωνη συμφωνία στα ζητήματα και εκτίμησε ότι επρόκειτο για τακτική πρόκλησης έντασης ώστε να επιβεβαιώσει ο ίδιος μετά ότι είναι εγγυητής της ενότητας, γεγονός που χαρακτήρισε μάλιστα ως κόλπο του παρελθόντος.

Σημείωσε ωστόσο ότι τον τιμάει ως ιστορικό στέλεχος της παράταξης αλλά και ότι διαφωνεί με την τακτική του στην εσωκομματική διαδικασία.

Μιλώντας για την υποψηφιότητά του υποστήριξε με έμφαση ότι πίσω του δεν είναι κανένας μηχανισμός και πως θέλει η ΝΔ να μείνει μακριά από υπόγειες διαδρομές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ