Τσακαλώτος: Too much το πλεόνασμα 3,5%
Για πολύ μεγάλο πλεόνασμα έκανε λόγο στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι «too much».
Σε παρέμβασή του στη συζήτηση του προϋπολογιασμού, ο υπουργός Οικονομικών ομολόγησε, για μια ακόμη φορά, πως το πλεόνασμα 3,5% που συμφώνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τους δανειστές είναι πολύ μεγάλο.
«Εμείς δεν θριαμβολογούμε και ξέρουμε ότι το 3,5% πλεόνασμα είναι πολύ μεγάλο. Too much», ανέφερε επί λέξει, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ για το πλεόνασμα 4,5% και ανάπτυξη 4,5% που είχε συμφωνήσει με τους δανειστές.
«Με αυτό τον τρόπο οι προβλέψεις για πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης έκαναν το χρέος βιώσιμο. Άρα δε χρειαζόταν εσείς να πάτε και να ζητήσετε μείωση του χρέους. Εμείς ξέραμε ότι και το δικό σας και το δικό μας πλεόνασμα ήταν πολύ ψηλά», είπε.
Στήριξη στην Ουκρανία και ενότητα μεταξύ Ευρώπης - ΗΠΑ ζητά ο Μακρόν
14:09
OpenAI: Σε «κόκκινο συναγερμό» το ChatGPT λόγω Gemini 3 - «Να κινηθούμε ταχύτερα»
14:05
Τον Δεκέμβριο η απόφαση της Κομισιόν για τις πωλήσεις κινητήρων εσωτερικής καύσης μετά το 2035
14:02
Byron: Οκτώ περιοχές στο πέρασμα της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες – Πότε υποχωρεί (pics - vids)
14:00