ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενισχύεται ο ρόλος της Παπασπύρου

Ενισχύεται ο ρόλος της Παπασπύρου
EUROKINISSI

Την ενίσχυση του γραφείου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με επιπλέον 25 άτομα, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με την υπουργική ρύθμιση αυξάνονται από 25 σε 50 οι ειδικοί επιθεωρητές στο Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, εν προκειμένου της Μαρίας Παπασπύρου, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των υπαλλήλων που μπορούν να αποσπαστούν για την υποστήριξη του Γραφείου και ενισχύεται η Διεύθυνση Επεξεργασίας Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Προβλέπεται ακόμη, ότι για την κάλυψη των νέων θέσεων που δημιουργούνται, ο αριθμός των αποσπασμένων υπαλλήλων από το υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τρεις.

Σε ότι αφορά στο προσωπικό που υπηρετεί στο γραφείο του ΓΕΔΔ για θέματα πειθαρχικής φύσης, υπάγεται στο πειθαρχικό συμβούλιο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Την ίδια ώρα, για την νομική υποστήριξη του Γραφείου «ανοίγουν» 4 θέσεις δικηγόρων με έμμισθη εντολή, ενώ παράλληλα προβλέπεται η αύξηση του αριθμού των ειδικών συνεργατών του ΓΕΔΔ από δύο σε τρείς. Οι Ειδικοί Επιθεωρητές του Γραφείου που μετέχουν σε μεικτές ομάδες ασκούν πλέον καθήκοντα ειδικών ανακριτικών υπαλλήλων.

Με άλλη τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, νομιμοποιούνται δαπάνες ύψους 550.000 ευρώ του ΥΠΕΞ «κατά παρέκκλιση των διατάξεων» από 1.1.2017 έως 11.12.2018.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ