ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για τη διαφθορά στη Βουλή

Κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για τη διαφθορά στη Βουλή
Ο κ. Παπαγγελόπουλος στη Βουλή EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Γέφυρες προς τη ΝΔ έριξε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που θεωρείται φίλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, δείχνοντας την ίδια ώρα τον Αλέκο Φλαμπουράρη ως τον αδύναμο κρίκο της κυβέρνησης Τσίπρα.

«Τους λαοφιλείς πρωθυπουργούς, και δεν αναφέρομαι μόνον στον σημερινό, ένας έξυπνος τρόπος για να τους πλήξεις, είναι να χτυπάς το περιβάλλον τους», ανέφερε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι μέσω της στοχοποίησης του Αλέκου Φλαμπουράρη γίνεται απόπειρα να πληγεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Η αναφορά του αυτή σε μια περίοδο που ακούγονται και γράφονται πολλά για τις σχέσεις του πρωθυπουργού με τον Κώστα Καραμανλή, προκάλεσε ποικίλα σχόλια στους διαδρόμους της Βουλής, με βουλευτές να σχολιάζουν πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επί της ουσίας συνέκρινε τις επιθέσεις που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας με εκείνες που δεχόταν από πολιτικούς του αντιπάλους ο Κώστας Καραμανλής, που είχε στοχοποιηθεί μέσω του περιβάλλοντός του.

Οι δηλώσεις αυτές του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ήρθαν ως απάντηση στη σφοδρή κριτική που εξαπέλυσε νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Αλέκο Φλαμπουράρη, αποκαλώντας τον «φοροκλέφτη». Ο αναπληρωτής υπουργός που υπήρξε επικεφαλής της ΕΥΠ επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ και υποψήφιο για την προεδρία του κόμματος είπε ακόμη: «Κύριε Γεωργιάδη, η παράταξη σας την οποία γνωρίζω πριν από εσάς, ήταν πάντα του διαλόγου, της συναίνεσης και του πολιτισμένου κλίματος».

Ο ίδιος ο Αλέκος Φλαμπουράρης πάντως, απαντώντας στις επιθέσεις που δέχθηκε στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης της ΝΔ για τη διαφθορά, ανέφερε πως οι κατηγορίες που του απευθύνουν δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και επανέλαβε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με την υπόθεση του πόθεν έσχες του. Όπως είπε, στις 26 Ιανουαρίου 2015, μια ημέρα μετά τις εκλογές κι ενώ ο πρωθυπουργός του είχε ζητήσει να αναλάβει υπουργικό θώκο, μεταβίβασε τις μετοχές της εταιρείας του, για να μην υπάρχει κώλυμα.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τις υποθέσεις Φλαμπουράρη και Σταθάκη εξαπέλυσε νωρίτερα ο Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ ιδιαίτερα οξείς στην κριτική τους ήταν και οι Άννα Ασημακοπούλου, Δημήτρης Κυριαζίδης και Σοφία Βούλτεψη.

Αίσθηση πάντως, προκάλεσε η κριτική που δέχθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος πολλές φορές επιχείρησε να τον ανακαλέσει στην τάξη, σε σημείο μάλιστα, που χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ