ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρφιά» Λεβέντη σε Σαρίδη: Τριγυρατζήδες και αποστάτες όσοι φεύγουν από την ΕΚ για άλλα κόμματα

«Καρφιά» Λεβέντη σε Σαρίδη: Τριγυρατζήδες και αποστάτες όσοι φεύγουν από την ΕΚ για άλλα κόμματα
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ευθείες βολές στον Γιάννη Σαρίδη που ετοιμάζεται, όπως όλα δείχνουν, να επισημοποιήσει τη «σχέση» με τον ΣΥΡΙΖΑ, έριξε ο Βασίλης Λεβέντης

Χωρίς να τον κατονομάσει, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μίλησε για «τριγυρατζήδες» και «αποστάτες» που θα εξαφανιστούν μετά τις επερχόμενες εκλογές. Αναφέρθηκε στους βουλευτές και τα στελέχη που αποχώρησαν από το κόμμα του, λέγοντας ότι το ατόπημα για τα κόμματα που τους δέχθηκαν είναι μεγαλύτερο.

Σημείωσε δε, ότι σε περίπτωση διαφωνίας με τη γραμμή του κόμματος, ο βουλευτής που θα διαφωνεί θα πρέπει να παραιτείται και να παραδίδει την έδρα του.

«Η χώρα χρειάζεται χάραξη μιας άλλης οικονομικής πολιτικής και η οποία πάντως δεν θα βασίζεται στην ελεημοσύνη», είπε ακόμη ο κ. Λεβέντης. Παράλληλα, διαφώνησε με τα αναδρομικά σε δικαστές και καθηγητές ΑΕΙ, σημειώνοντας ότι «το μέρισμα δεν μοιράστηκε δίκαια στους πιο φτωχούς» και πρότεινε την εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων, τονίζοντας ότι «τα μέτρα ανακούφισης είναι μέτρα ελεημοσύνης».

Για τα κόκκινα δάνεια, είπε ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους δανειολήπτες να αγοράζουν οι ίδιοι τα δάνειά τους στο ποσό που τα αγοράζουν τα funds με εξάμηνο περιθώριο.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε ότι το κόμμα του θα κάνει τα πάντα για να μη «περάσει» η Συμφωνία των Πρεσπών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ