Βουλή: Ψηφίστηκε με 154 «ναι» ο προϋπολογισμός του 2019
Με τη θετική ψήφο του Γιάννη Σαρίδη της Ένωσης Κεντρώων «πέρασε» από την ολομέλεια της Βουλής ο προϋπολογισμός του 2019.
Ο κ. Σαρίδης, όπως είχε αφήσει να διαφανεί στην ομιλία του, είπε «ναι» στον προϋπολογισμό, ωστόσο, μέχρι στιγμής παραμένει βουλευτής του Βασίλη Λεβέντη.
Ενδεχόμενη διαγραφή του θα σήμαινε αυτομάτως διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Θετικά ψήφισαν 154 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ανάμεσά τους και η Κατερίνα Παπακώστα, αρνητικά οι 143 βουλευτές της αντιπολίτευσης. Τρεις βουλευτές, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης από τη ΝΔ και οι ανεξάρτητοι Αριστείδης Φωκάς και Κώστας Μπαρμπαρούσης απουσίαζαν. Ο κ. Κεφαλογιάννης απέστειλε επιστολή πρόθεσης ψήφου αλλά δεν προσμετρήθηκε.
Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους μετά το πέρας της διαδικασίας, χαρακτήρισε θετική την πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη να εξοπλίσει η Βουλή το Γραφείο Προϋπολογισμού ώστε να κοστολογήσει τα προγράμματα ενόψει των εθνικών εκλογών.
Παραιτήθηκε η πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου - Δεκτή η απομάκρυνσή της από τον Μακρόν
20:00
Ρόδος: Στη φυλακή δύο από τους πέντε κατηγορούμενους για την διακίνηση επτά κιλών κοκαΐνης
19:50
Τα X- Rays και ο ...Έλβις της ΑΑΔΕ εντόπισαν στα τελωνεία λαθραία τσιγάρα, ναρκωτικά και μετρητά
19:41
Μεντβέντεφ: Νόμιμα τα πυρηνικά πλήγματα σε Γαλλία και Βρετανία εάν εξοπλίσουν το Κίεβο με πυρηνικά
19:29