ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συμμετοχή στις εκλογές βγάζει αύριο αρχηγό στη Ν.Δ

Η συμμετοχή στις εκλογές βγάζει αύριο αρχηγό στη Ν.Δ
Αριστέα Σφακιανάκη

H συμμετοχή στις κάλπες της ΝΔ θα κρίνει τον νικητή αλλά κυρίως θα δείξει τις προοπτικές της κεντροδεξιάς παράταξης.

Η μαζική συμμετοχή υπονομεύθηκε όπως παραδέχονται, όλοι οι υποψήφιοι από την αποτυχία διεξαγωγής των εκλογών τον περασμένο μήνα. Επί της ουσίας, ορισμένοι εκ των υποψηφίων αλλά και κορυφαία στελέχη επιδίωξαν η διαδικασία να μεταβληθεί σε μάχη μηχανισμών και να μην υπάρξει μεγάλη συμμετοχή.

Τα παλαιά κομματικά στελέχη στηρίζουν τον Β. Μεϊμαράκη ως τον καταλληλότερο αυτή την στιγμή και εφόσον οι μηχανισμοί τους κινητοποιηθούν έως την τελευταία στιγμή ο κ. Μεϊμαράκης μπαίνει με σαφές προβάδισμα στην τελική ευθεία. Η μάχη για την δεύτερη θέση θα κριθεί μεταξύ Απ. Τζιτζικώστα και Κυρ. Μητσοτάκη με τον πρώτο να θεωρείται ότι μπαίνει στην τελική ευθεία με προβάδισμα, αλλά κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει ποιός θα κόψει το νήμα πρώτος για τη δεύτερη θέση.

Όσο αυξάνεται η συμμετοχή τόσο θα αυξάνεται η δυναμική Τζιτζικώστα εκτιμούν υποστηρικτές του . Το κλειδί είναι να ξεπεράσουν τους 300.000 οι ψηφοφόροι που θα συμμετάσχουν στην αυριανή εκλογική διαδικασία.

Αν θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος θα εξαρτηθεί από την απόσταση πρώτου και δεύτερου. Πάντως, ο κ. Μεϊμαράκης αν είναι δεύτερος είναι πιθανόν να ζητήσει να μην γίνει δεύτερος γύρος ενώ αν είναι πρώτος ζητά να συνεχιστεί η διαδικασία και την δεύτερη Κυριακή. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ενώ ο κ. Τζιτζικώστας θα καθορίσει την στάση ανάλογα με το ύψος της διαφοράς.Ο Άδωνις Γεωργιάδης στον δεύτερο γύρο θα στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εφόσον περάσει. Αν ο δεύτερος γύρος είναι μεταξύ Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα δεν έχει δείξει τις προθέσεις του ποιόν θα στηρίξει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ