ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Υλοποιούμε υποχρέωση για τις λαϊκές συνοικίες του Πειραιά

Τσίπρας: Υλοποιούμε υποχρέωση για τις λαϊκές συνοικίες του Πειραιά
EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η κυβέρνηση υλοποιεί τις υποσχέσεις της απέναντι στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά είπε σήμερα από το Κερατσίνι ο πρωθυπουργός επισκεπτόμενος το δημαρχείο της πόλης και αναφερόμενος στην προεκλογική του δέσμευση για παραχώρηση της περιοχής των Λιπασμάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο για το σχέδιο ανάπλασης της περιοχής, που έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την περιφέρεια Αττικής.

Κατά την περιήγησή του στην περιοχή των πρώην Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, ο πρωθυπουργός είπε ότι "η πόλη έχει την πλάτη της στη θάλασσα" και "τώρα ξαφνικά ανοίγουμε και ένα παράθυρο".

Και πρόσθεσε ότι "παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και είναι μεγάλες και τις βλέπουμε όλοι, πρέπει να δίνουμε το βάρος σε κάποιους ξεχασμένους πολίτες, στα λαϊκά στρώματα, στους δήμους και γενικότερα στις λαϊκές γειτονιές, ιδιαίτερα της Β΄ Πειραιά, του Πειραιά αλλά και όλης της χώρας".

Απευθυνόμενος μάλιστα προς το δήμαρχο είπε ότι στόχος είναι από δω και πέρα να τραγουδάμε: «Στη Δραπετσώνα έχουμε ζωή...».

"Μέλι" από Τσίπρα για το έργο της ακτοφυλακής

Παράλληλα σε σύντομη συνομιλία που είχε στην περιοχή με τον αρχηγό του Λιμενικού αναφορικά με το θέμα της φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων, ο πρωθυπουργός μίλησε με εγκωμιαστικά σχόλια για το έργο της ελληνικής ακτοφυλακής.

"Τους είπα ένα πράγμα. Να φτιάξουμε την ευρωπαϊκή ακτοφυλακή. Να φτιάξουμε αν νομίζετε ότι θα μπορείτε να κάνετε ένα πράγμα παραπάνω απ αυτό που κάνει η ελληνική ακτοφυλακή. Γελιέστε. Δεν θα τα καταφέρετε, γιατί ούτε την εμπειρία έχετε, που έχουν οι Έλληνες ναυτικοί, ούτε βεβαίως είστε λαοί που έχετε τη θάλασσα όπως την έχουμε εμείς. Ελάτε όμως. Είμαστε ανοιχτοί. Αλλά θα 'ρθείτε και θα καταλάβετε τότε και θα συνειδητοποιήσετε πόσο σημαντικό είναι το έργο που κάνει η ελληνική ακτοφυλακή", είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός του Λιμενικού του είπε ότι ένα σκάφος της Frontex δεν κάνει τίποτε παραπάνω από αυτό που κάνουν τα σκάφη του λιμενικού σώματος. "Και το κάνουμε καλύτερα γιατί έχουμε την εμπειρία", πρόσθεσε.

"Όχι μόνο αυτό. Έχετε διασώσει μέσα σε αυτούς τους 6 μήνες, χιλιάδες ζωές", συνέχισε ο κ. Τσίπρας, ενώ στην επισήμανση του αρχηγού του Λιμενικού ότι έχουν διασώσει 57.000 ανθρώπους έως χθες, ο πρωθυπουργός ανέφερε: "Τους μετράτε; Εγώ έχω χάσει το μέτρημα...".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ