ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα μέτρα: διαψεύδει η κυβέρνηση ότι ζητούν οι δανειστές πρόσθετο προϋπολογισμό

Νέα μέτρα: διαψεύδει η κυβέρνηση ότι ζητούν οι δανειστές πρόσθετο προϋπολογισμό

Δεν επιβεβαιώνει η κυβέρνηση δημοσιεύματα ότι οι δανειστές ζητούν νέα μέτρα και πρόσθετο προϋπολογισμό. 

Διαψεύδει η κυβέρνηση δημοσιεύματα και πληροφορίες περί συμπληρωματικού προϋπολογισμού και απαιτήσεις των δανειστών για νέα μέτρα.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας Αγορά ανέφεραν ότι το πρώτο θέμα στην ατζέντα των δανειστών με την επιστροφή τους στην Αθήνα στις 18 Ιανουαρίου θα ήταν το δημοσιονομικό κενό.

Όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, από τους θεσμούς, οι δανειστές ζητούν συνολικά νέα μέτρα ύψους 4 δισ. ευρώ για το 2016 καθώς υπολογίζουν το δημοσιονομικό κενό για το 2015 και το 2016 στα 2,14 δισ. ευρώ ενώ δεν έχουν ληφθεί και τα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ που έχουν συμφωνηθεί για το ασφαλιστικό.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν μεταξύ άλλων πως : "πριν από 15 μέρες η κυβέρνηση θα έκοβε κατά 40% τις συντάξεις, ενώ δεν μιλούσε ο Τσίπρας με τον Παππά. Στο ενδιάμεσο η ΕΕ έβγαλε τη χώρα από τη Σένγκεν, ενώ, πλέον, είναι στα μαχαίρια ο Χουλιαράκης με τον Τσακαλώτο. Σήμερα γράφουν ότι η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα από 2,4 δισ. έως 7 δισ., ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν τα συγκεκριμένα μέσα που παρουσιάζουν το θέμα. Είμαστε περίεργοι για το τι θα γράφουν μεθαύριο".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ