ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: «Μας λείπει η αλληλεγγύη προς τον άνθρωπο»

Παυλόπουλος: «Μας λείπει η αλληλεγγύη προς τον άνθρωπο»
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τα μέλη της κολυμβητικής ομάδας Pastra Cretonaxiosa, της πρώτης ελληνικής ομάδας που πέτυχε τον διάπλου της Μάγχης, υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Συνεχάρη τα μέλη της ομάδας «κυρίως, για τη διάσταση που έχετε δώσει τελευταία στην όλη σας προσπάθεια και η οποία αφορά το μέλλον νέων ανθρώπων, την προσπάθεια νέων ανθρώπων και σε ορισμένες, ιδίως, περιοχές της χώρας που έχουν ανάγκη από στήριξη. Και μιλάμε για ανθρώπους, οι οποίοι και εκείνοι από την πλευρά τους αναζητούν το δικό τους μέλλον μέσα από έναν αντίστοιχο "διάπλου". Έναν "διάπλου" ζωής. Εύχομαι η προσπάθειά σας να γίνει ένα παράδειγμα για πολλούς. Όλα τα ευγενή χαρακτηριστικά τα οποία έχει, κυρίως μέσα από το ότι είναι εντελώς ανιδιοτελής προσπάθεια σε έναν κόσμο που δεν διακρίνεται σήμερα -όχι μόνο στον τόπο μας αλλά και διεθνώς- από την ανιδιοτέλεια, μας είναι πολύτιμα. Σε αυτά προστίθεται η Αλληλεγγύη προς τον 'Ανθρωπο. Μας λείπει αυτή η Αλληλεγγύη».

Η Ευγενία Τζαννίνη από την ομάδα, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σημείωσε ότι «είναι για μας όπλο το να σας νιώθουμε ότι είστε δίπλα μας και είναι για μας μεγάλη συγκίνηση το ότι καταφέρνουμε να μοιραστούμε μαζί σας το όραμά μας. Το όραμά μας, λοιπόν, είναι να βοηθήσουμε, όπως πολύ ωραία είπατε, τα παιδιά των ακριτικών νησιών και το όραμά μας είναι να φτιάξουμε μία οικογένεια υποτρόφων, που και αυτά με τη σειρά τους, θα βοηθούν πάλι αυτούς τους τόπους. Και θα θέλαμε να είχαμε τη δυνατότητα να επεκτείνουμε τους τόπους, όπου θα δίνονται οι υποτροφίες. Τώρα, λοιπόν, έχουμε πιάσει τα ακριτικά νησιά με πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων κατοίκων. Θα θέλαμε να επεκταθούμε και σε χωριά της ακριτικής Ελλάδας. Βρήκαμε δίπλα μας αρκετούς οι οποίοι βοήθησαν. Ήδη, έχουμε εξασφαλίσει επτά υποτροφίες. Ήδη, σπουδάζει ένα παιδί με τη δική μας στήριξη, είναι η μοναδική απόφοιτος του Αη Στράτη, η οποία τελείωσε φέτος και την οποία τη στηρίζουμε και του χρόνου θα δώσουμε άλλες έξι υποτροφίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ