ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ: Πρώτος ο Μεϊμαράκης, δεύτερος ο Κυριάκος

Εκλογές ΝΔ: Πρώτος ο Μεϊμαράκης, δεύτερος ο Κυριάκος
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο προηγείται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνοντας περίπου 43,8 % στις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στη ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικά στελέχη στο 33% της ενσωμάτωσης. 

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 24% ενώ στο ίδιο ποσοστό κινείται και ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Δεν έχουν ενσωματωθεί, όμως τα περισσότερα τμήματα του Λεκανοπεδίου οπότε εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί ο κ. Μητσοτάκης. Κύκλοι προσκείμενοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη θεωρούν ότι η διαφορά με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη είναι πολύ μικρότερη ενώ αναφέρουν ότι θα γίνει δεύτερος γύρος και ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα κερδίσει τις εκλογές.

Ωστόσο, ακόμη δεν μπορεί να υπάρξει ασφαλής πρόβλεψη για το αποτέλεσμα αφού δεν υπάρχει σταθμισμένο δείγμα και τα αποτελέσματα είναι ανεπεξέργαστα στατιστικά. Αυτό σημαίνει ότι όλα είναι ανοιχτά - διαφορά πρώτου με δεύτερο και η δεύτερη θέση- εκτός πιθανότατα από την πρωτιά Μεϊμαράκη. Πάντως τα επιτελεία και των τεσσάρων υποψηφίων αναγνωρ΄ζιουν ότι υπάρχει σαφές προβάδισμα Μεϊμαράκη . O Βαγγέλης Μεϊμαράκης βρίσκεται στο γραφείο του στη Δάφνη όπου ενημερώνεται για τη ροή των αποτελεσμάτων και μόλις ανακοινωθεί το επίσημο αποτέλεσμα θα κάνει δηλώσεις.

Τα στελέχη της ΚΕΦΕ παραλαμβάνουν αποτελέσματα με φαξ από εκλογικά κέντρα που έχουν κλείσει, ενώ ταυτόχρονα τα αποτελέσματα αποστέλλονται online μέσω ηλεκτρονικών ταμπλετών που έχουν σε κάθε εκλογικό κέντρο οι εκλογικοί αντιπρόσωποι.

Ενδεικτικά, το CNN Greece παρουσιάζει αποτελέσματα που έχει στη διάθεσή του λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης. Στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης ο Απόστολος Τζιτζικώστας παίρνει 132 ψήφους, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης 111, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 48 και ο Άδωνις Γεωργιάδης 12.

Στη Ζαχάρω Ηλείας, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης παίρνει 48 ψήφους, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 27, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 13 και ο Άδωνις Γεωργιάδης 4.

Στην Καρδίτσα, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης παίρνει 39 ψήφους, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 14, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 19 και ο Άδωνις Γεωργιάδης 2.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, στο Καρπενήσι, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έλαβε 391 ψήφους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 224, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 165 και ο Άδωνις Γεωργιάδης 68.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι στο κεντρικό της Πέλλας, στην Έδεσσα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 374 ψήφους, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 262, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 202 και ο Άδωνις Γεωργιάδης 72. Στο κεντρικό της Πρέβεζας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 109 ψήφους, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 80, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 69 και ο Άδωνις Γεωργιάδης 21.

Στο κεντρικό των Ιωαννίνων ψήφισαν 1.410 με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να λαμβάνει ποσοστό κοντά στο 50%, σύμφωνα με στελέχη του επιτελείου του.

Στην Κατερίνη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας προηγείται με 811 ψήφους και ακολουθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 771, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 558 και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 154.

Στο Ντίσελντορφ, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έλαβε 42 ψήφους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 32, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 17 και ο Άδωνις Γεωργιάδης 9.

Ουδείς μπορεί να προβλέψει αν θα συγκεντρώσει ένας από τους υποψηφίους την απόλυτη πλειοψηφία ή θα χρειαστεί επαναληπτικός γύρος στις 10 Ιανουαρίου, ούτε και την σειρά εκλογής των υποψηφίων για την αρχηγία.

Διαβάστε ακόμα:

Εκλογές ΝΔ: Το πρώτο αποτέλεσμα

Εκλογές ΝΔ: έκλεισαν οι κάλπες, αρχίζει η καταμέτρηση

Εκλογές ΝΔ: Υψηλή συμμετοχή-μήνυμα σε υποψηφίους και στελέχη

Εκλογές ΝΔ: Ενωτικοί οι υποψήφιοι αρχηγοί-μεγάλη συμμετοχή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ