ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ: Το παρασκήνιο και οι συμμαχίες για τον β' γύρο

Εκλογές ΝΔ: Το παρασκήνιο και οι συμμαχίες για τον β' γύρο
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πάνω από το ψυχολογικό φράγμα του 40% κινείται το ποσοστό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Όμως το ποσοστό που θα πάρει ο δεύτερος, που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παίξει σημαντικό ρόλο στις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου, αφού όλα δείχνουν ότι θα γίνει δεύτερος γύρος.

Κρίσιμο είναι το ποσοστό της διαφοράς που θα έχει ο κ. Μεϊμαράκης από τον κ. Μητσοτάκη -εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις και οι εκτιμήσεις ότι όταν ενσωματωθούν τα τμήματα του λεκανοπεδίου θα ξεφύγει από το ασφυκτικό πρέσινγκ του Απόστολου Τζιτζικώστα -και ιδιαίτερα εάν η διαφορά είναι διψήφια ή όχι.

Ο δεύτερος παράγοντας που θα παίξει ρόλο είναι εάν ο κ. Μητσοτάκης θα ξεπεράσει το ψυχολογικό φράγμα του 30% ή όχι. Δηλαδή εάν το ποσοστό που θα συγκεντρώνει θα έχει μπροστά τον αριθμό 3 ή τον αριθμό 2 και σε συνδυασμό με το εάν το ποσοστό που θα έχει ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει μπροστά τον αριθμό 4.

Γι' αυτό και οι επιτελείς του κ. Μητσοτάκη επιμένουν να δηλώνουν ότι το ποσοστό του κυμαίνεται στο 30% και πως ο ίδιος είναι αποφασισμένος να δώσει τη μάχη στο δεύτερο γύρο και δηλώνει αισιόδοξος πως θα κερδίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, οι εκτιμήσεις των κομματικών στελεχών δίνουν το ποσοστό του κ. Μεϊμαράκη στο 41% και του κ. Μητσοτάκη στο 29% με τον κ. Τζιτζικώστα να κινείται στο 21%.

Με δεδομένα όλα αυτά, βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες στο παρασκήνιο πριν καλά καλά ανακοινωθεί το επίσημο αποτέλεσμα για να εξασφαλιστούν συμμαχίες για τον δεύτερο γύρο.

Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ποσοστό του Άδωνι Γεωργιάδη καθώς πολλές φορές δημοσίως ο κ. Γεωργιάδης είχε δηλώσει την πολιτική του συμπάθεια και υποστήριξη προς τον κ. Μητσοτάκη.

Καθώς εκτιμούν ότι το ποσοστό του κ. Γεωργιάδη μπορεί να είναι τέτοιο που να καλύπτει την διαφορά με τον κ. Μεϊμαράκη, οι επιτελείς Μητσοτάκη θεωρούν ότι μπορούν να ισχυριστούν ότι το παιχνίδι στον δεύτερο γύρο θα είναι ανοιχτό.

Είναι άγνωστο τι θα πράξει ο Απόστολος Τζιτζικώστας εφόσον το επίσημο αποτέλεσμα τον φέρει στην τρίτη θέση και εάν θα ταχθεί υπέρ κάποιου εκ των δυο.

Δεν αποκλείεται ο Άδωνις Γεωργιάδης ακόμα και απόψε να ανακοινώσει τις προθέσεις του εφόσον κριθεί ότι κάτι τέτοιο εξυπηρετεί την τακτική του.

Διαβάστε ακόμα:

Εκλογές ΝΔ: Πρώτος ο Μεϊμαράκης, δεύτερος ο Κυριάκος

Εκλογές ΝΔ: Το πρώτο αποτέλεσμα

Εκλογές ΝΔ: έκλεισαν οι κάλπες, αρχίζει η καταμέτρηση

Εκλογές ΝΔ: Υψηλή συμμετοχή-μήνυμα σε υποψηφίους και στελέχη

Εκλογές ΝΔ: Ενωτικοί οι υποψήφιοι αρχηγοί-μεγάλη συμμετοχή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ