ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ: Τι δηλώνουν Μεϊμαράκης-Μητσοτάκης για το αποτέλεσμα

Εκλογές ΝΔ: Τι δηλώνουν Μεϊμαράκης-Μητσοτάκης για το αποτέλεσμα

Στον β΄ γύρο, στις 10 Ιανουαρίου θα κριθεί η αρχηγία της ΝΔ με μονομάχους τους κ.κ. Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη. Ο κ. Μεϊμαράκης αποχώρησε από το γραφείο του καταχειροκροτούμενος, αλλά θα τοποθετηθεί το πρωί μετά τις επίσημες ανακοινώσεις. Αντιθέτως, ο κ. Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα κερδίσει στον β' γύρο.

«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, νικήτρια είναι η Ν.Δ.», δηλώνει σε όλους τους συνομιλητές του που τηλεφωνούν να τον συγχαρούν ο κ. Μεϊμαράκης.

Το επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη εκτιμά ότι η διαφορά θα είναι της τάξης του 15%, ενώ το επιτελείο Μητσοτάκη θεωρεί ότι δεν θα είναι διψήφια.

Το ποσοστό του κ. Μειμαράκη κινείται στην περιοχή του 40%-42%, του κ. Μητσοτάκη μεταξύ 28%-30%, του κ. Τζιτζικώστα μεταξύ 20%-23% και του κ. Γεωργιάδη στο 8%-10%.

Ο κ. Μεϊμαράκης θεωρεί ότι η μεγάλη συμμετοχή των ψηφοφόρων της ΝΔ αποτελεί απάντηση στην κυβερνητική πολιτική, ενώ σε ότι αφορά τον β' γύρο εκτιμά ότι είναι νωρίς να σχολιάσει οτιδήποτε.

«Στις 11 Ιανουαρίου ξημερώνει μια καινούργια ημέρα για τη ΝΔ και την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για ρεύμα δημιουργικής ανανέωσης που στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στις 10 Ιανουαρίου θα είναι νικηφόρο καθώς είπε, πρόκειται για άλλη εκλογή.

«Μας έδωσαν οξυγόνο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχαριστώντας προσωπικά τους 400.000 πολίτες που ψήφισαν σήμερα στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στη ΝΔ.

«Η σιωπηλή πλειοψηφία δεν είναι σιωπηλή. Έστειλαν το μήνυμα να ξανακάνουμε τη ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, ανανεωμένη και αξιόπιστη κυβερνητική λύση», ανέφερε, ενώ σημείωσε πως το μήνυμα όσων ψήφισαν απευθύνεται και προς την κυβέρνηση.

«Μήνυμα ενάντια στην ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση. Σήμερα ο κ. Τσίπρας κατάλαβε οτι η κοινωνία δεν ανέχεται άλλα ψέματα», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Γ. Πλακιωτάκης δήλωσε πως κανείς υποψήφιος δεν συγκέντρωσε πάνω από 50%, επιβεβαιώνοντας εμμέσως ότι θα υπάρξει β΄γύρος.

Δηλώσεις δεν έκαναν ούτε οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης.

Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την Εφορευτική Επιτροπή το πρωί της Δευτέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ