Βούτσης για υπόθεση Novartis: Η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι «α λα καρτ»
Η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι «α λα καρτ», επισημαίνει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, με αφορμή την υπόθεση Novartis, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».
Ο κ. Βούτσης τονίζει επίσης την ανάγκη η ελληνική Βουλή και το πολιτικό σύστημα να ενθαρρύνουν τη Δικαιοσύνη για να μπορεί έγκαιρα να διαλευκάνει και να τεκμηριώνει όλες τις υποθέσεις, ενώ εκφράζει τη διαφωνία του «με τάσεις χειραγώγησης, συμψηφισμού ή στοχοποίησης λειτουργών της Δικαιοσύνης».
Ο πρόεδρος της Βουλής δεν αποκλείει την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών εντός του Φεβρουαρίου, ενώ επικαλούμενος δημόσιες τοποθετήσεις Ελλήνων βουλευτών, εκτιμά ότι θα υπάρχει «απόλυτη πλειοψηφία» για την έγκρισή της.
Σημειώνει ότι δεν θα κινδυνεύσει η κυβερνητική ευστάθεια από τυχόν αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ενώ εκφράζει την εκτίμηση ότι «ακόμα κι' αν η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρήσει να υποβάλει πρόταση δυσπιστίας, δεν θα έχει καμία τύχη».
Υπογραμμίζει, ακόμα, ότι είναι έξω από τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού οι πρόωρες εκλογές και δηλώνει ότι «η παρούσα κυβέρνηση εργάζεται για να εξαντλήσει τον εκ του Συντάγματος προβλεπόμενο χρόνο της τετραετούς διακυβέρνησης».
Θεωρεί, τέλος, πιθανό στο τέλος του μήνα, με επισπεύδουσα την ελληνική κυβέρνηση να έρθει στη Βουλή το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, το οποίο -όπως λέει- έχει ήδη εκπονήσει η αρμόδια επιτροπή στην Ολομέλεια.
Υποχρεωτικό το IRIS σε όλες τις επιχειρήσεις: Διευκρινίσεις για τα όρια συναλλαγών
02:00
Eπιστροφή ενοικίου: Μέχρι πότε υποβάλλεται η τροποποιητική δήλωση από τους ενοικιαστές
01:00
ΔΥΠΑ: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας
00:30
Μελόνι: Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να μην εξαρτάται από άλλους
23:57