ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Νέος κυβερνητικός συνασπισμός αν αποχωρήσει ο Καμμένος

Σκουρλέτης: Νέος κυβερνητικός συνασπισμός αν αποχωρήσει ο Καμμένος
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Για τη διαμόρφωση νέου κυβερνητικού συνασπισμού, στην περίπτωση που αποχωρήσει ο Πάνος Καμμένος, κάνει λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989», ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε βέβαιος ότι υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία «τόσο για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών όσο και αυτή που εξασφαλίζει την πλειοψηφία της κυβέρνησης με οποιαδήποτε μορφή της. Υπάρχει η δυνατότητα για την δημιουργία νέου σχήματος κυβερνητικού συνασπισμού σε περίπτωση ρήξης με τους ΑΝΕΛ».

Σε ό,τι αφορά μια ενδεχόμενη πρόταση δυσπιστίας από τη ΝΔ, ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι «όταν αμφισβητείται η κυβερνητική πλειοψηφία, το Σύνταγμα προβλέπει πολύ συγκεκριμένα πράγματα».

«Ευτυχώς που είναι συγκεκριμένα και δεν είναι στην ευκαιρία του καθενός να τα εφευρίσκει και να τα ερμηνεύει όπως θέλει. Αν υπάρχει κάποια αμφισβήτηση από τον οποιοδήποτε, τότε μπορεί να ακολουθήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες και το αποτέλεσμα δεν θα αμφισβητηθεί», σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου, ο κ. Σκουρλέτης επέλεξε να κρατήσει στάση αναμονής. «Πάρα πολλά είναι αυτά τα οποία έχουν διαρρεύσει, έχουν ειπωθεί, έχει αφήσει ο ίδιος ο κ. Καμμένος να εννοηθούν. Περιμένουμε και εμείς την κοινοβουλευτική ομάδα της Τετάρτης», απάντησε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ