ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ: Καθυστερεί το αποτέλεσμα λόγω έλλειψης φαξ

Εκλογές ΝΔ: Καθυστερεί το αποτέλεσμα λόγω έλλειψης φαξ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Καθυστερεί να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία καθώς, η κόπωση από τη μια και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες από την άλλη, έχουν οδηγήσει σε διακοπή των εργασιών της ΚΕΦΕΕ.

Είναι σαφές ότι στον δεύτερο γύρο οδεύουν οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης με κρίσιμο παράγοντα το ποσοστό διαφοράς που θα έχει ο πρώτος από τον δεύτερο -εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις και οι εκτιμήσεις ότι όταν ενσωματωθούν τα τμήματα του λεκανοπεδίου ο Κ.Μητσοτάκης θα ξεφύγει από το ασφυκτικό πρέσινγκ του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο δεύτερος παράγοντας που θα παίξει ρόλο είναι εάν ο κ. Μητσοτάκης θα ξεπεράσει το ψυχολογικό φράγμα του 30% ή όχι. Δηλαδή εάν το ποσοστό που θα συγκεντρώνει θα έχει μπροστά τον αριθμό 3 ή τον αριθμό 2 και σε συνδυασμό με το εάν το ποσοστό που θα έχει ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει μπροστά τον αριθμό 4.

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις ο προπορευόμενος Β. Μεϊμαράκης κινείται στο όριο του 40% ενώ ο Κ. Μητσοτάκης παλεύει να κατοχυρώσει το 30%.

Η διαδικασία που ακολουθείται για την έκδοση των αποτελεσμάτων είναι διπλή: Αρχικά φτάνουν στα γραφεία της Συγγρού ηλεκτρονικά και στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των εκλογικών τμημάτων τα στέλνουν με φαξ για διασταύρωση έτσι ώστε ουδείς να αμφιβάλλει για το αποτέλεσμα.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕΕ, Γιάννης Τραγάκης αναφορικά με την καθυστέρηση που σημειώθηκε στην αποστολή των φαξ : «ήταν μια μικρή καθυστέρηση, υπάρχουν απομακρυσμένες περιοχές που οι τοπικές εφορευτικές επιτροπές δεν έχουν fax. Τους παρακαλέσαμε λοιπόν να πάνε στο πλησιέστερο fax για να μπορέσουν να μας στείλουν. Το αποτέλεσμα, για να ξέρετε, θα είναι βεβαιωμένο και υπογεγραμμένο από όλους τους εκπροσώπους των υποψηφίων. Αργά το απόγευμα θα σας έχω οριστικό αποτέλεσμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ