ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαρίδης: Καταψηφίζω τη Συμφωνία των Πρεσπών, στηρίζω την κυβέρνηση

Σαρίδης: Καταψηφίζω τη Συμφωνία των Πρεσπών, στηρίζω την κυβέρνηση
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Την πρόθεση του να στηρίξει την κυβέρνηση για να υλοποιήσει «το θετικό νομοθετικό της έργο», εξέφρασε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, ενώ επανέλαβε πως τόσο ο ίδιος, όσο και όλοι οι βουλευτές του κόμματος θα καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», ο κ. Σαρίδης εκτίμησε πως σε περίπτωση που η Συμφωνία των Πρεσπών περάσει, «η κυβέρνηση θα έχει πρόβλημα δεδηλωμένης και θα πρέπει να απευθυνθεί στη Βουλή και να επιχειρηματολογήσει για τα θετικά νομοθετήματα τα οποία θα πρέπει να φέρει στον πολιτικό της χρόνο, ποια είναι αυτά και εάν θα είναι χρήσιμα».

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων υπενθύμισε ότι υπερψήφισε τον προϋπολογισμό του 2019 «γιατί ήταν ο πρώτος που γράφτηκε από ελληνικά χρόνια, γιατί έδωσε λίγα αλλά τα περισσότερα από ό,τι έδωσαν οι τελευταίοι οκτώ μνημονιακοί προϋπολογισμοί και γιατί διαφαίνεται ότι η οικονομία στέκεται δειλα δειλά στα πόδια της».

«Ο βασικός λόγος όμως ήταν η δέσμευση τηγς κυβέρνησης ότι θα φέρει πρόταση νόμου που αφορά πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες για δωρεάν παροχή νομικής βοήθειας για όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τη στάστη του στο ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής από τη Νέα Δημοκρατία, πριν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Σαρίδης απάνατησε πως θα στηρίξει την κίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ερώτηση αν θα αποδεχθεί πρόταση για υπουργοποίηση ο κ. Σαρίδης απάντησε ότι «ούτε η κυβέρνηση έχει ανάγκη τον Σαρίδη ούτε εγώ την κυβέρνηση». «Πιστεύετε ότι ένας χρονικός ορίζοντας 3-4 μηνών σε υπουργική καρέκλα θα είναι χρήσιμος για τον ελληνικό λαό;», είπε χαρακτηριστικά.

Για το κατά πόσο θα είναι ξανά υποψήφιος με την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Σαρίδης απάντησε ότι «αν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων με επιλέξει θα είμαι ξανά υποψήφιος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ