ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαρίδης: Δεν θα πάρει από μένα ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση

Σαρίδης: Δεν θα πάρει από μένα ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση
ΕUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τη θέση του ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, αν αυτή ζητηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα πριν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, ξεκαθάρισε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, παρότι ψήφισε τον προϋπολογισμό στηρίζοντας την κυβέρνηση.

«Αν αύριο, πριν τις Πρέσπες, η κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, δε θα την πάρει από μένα κι ας πάμε σε εκλογές, να αποφασίσει ο ελληνικός λαός τι θα γίνει με τη Συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων σημείωσε πάντως ότι «ψήφο εμπιστοσύνης θα πάρει από μένα η κυβέρνηση, εφόσον τελειώσει το θέμα των Πρεσπών κι αν μας πείσει ότι τα νομοθετήματά της για τους επόμενους 4 μήνες είναι προς όφελος της κοινωνίας».

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ενώ ψήφισε τον προϋπολογισμό, είπε: «ψήφισα τον προϋπολογισμό επειδή η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα φέρει στη Βουλή την πρόταση που έχω καταθέσει για δωρεάν νομική διαδικασία όσων αποδεδειγμένα είναι κάτω από το όριο της φτώχειας».

Παράλληλα, χαρακτήρισε μεγάλο θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά πρόσθεσε πως «μεγάλα θέματα είναι η κοινωνία και η πολιτική σταθερότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ