ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: Η Μακεδονία να παραμείνει η δίκαιη κληρονομιά των Ελλήνων

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: Η Μακεδονία να παραμείνει η δίκαιη κληρονομιά των Ελλήνων
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την πρόθεσή της να στηρίξει τον Πάνο Καμμένο εξέφρασε η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, τόσο κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, όσο και μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είναι υποχρέωσή μου, απέναντι στις θυσίες των προγόνων μας, ώστε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ να παραμένει η δίκαιη κληρονομιά των Ελλήνων και κανενός άλλου! Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική!» έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

«Φίλε @PanosKammenos, σ' ευχαριστώ από καρδιάς για όλα, σ' αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που συνεργαστήκαμε. Την αγάπη σου για την Κύπρο την αποδείκνυες έμπρακτα διαρκώς!», ανέφερε η κ. Τσαρουχά.

Έπειτα από την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως θα κάνει δεκτή οποιαδήποτε παραίτηση προκύψει από τα στελέχη των ΑΝΕΛ, η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και υψηλόβαθμο στέλεχος των ΑΝΕΛ, έκανε γνωστή την παραίτησή της.

Ειδικότερα, μέσω ανάρτησης στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook η κ.Τσαρουχά δήλωσε τα εξής:

«Από τις πρώτες μέρες που πολιτεύομαι, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και ως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, έχω δηλώσει ότι δεν θα συναινέσω σε καμία παράδοση του ονόματος "Μακεδονία" και ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική.

Ως υπουργός Μακεδονίας Θράκης έκανα σαφές σε όλους τους εκπροσώπους ξένων χωρών που συνάντησα ότι η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική.

Ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, διαπιστώνοντας με περηφάνια σε όλη την Ελλάδα την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων που υπερασπίζονται τη Δημοκρατία και την εθνική μας κυριαρχία, κατέστησα σαφές ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική.

Τώρα που ολοκληρώνεται η έξοδος τη Πατρίδας από τα Μνημόνια και έχουν τεθεί ισχυρές βάσεις για την καταπολέμηση της διαπλοκής, ΑΠΟΧΩΡΩ από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για να συνεχίσω μαζί με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και τον Πάνο Καμμένο τον αγώνα ενάντια στο προσύμφωνο των Πρεσπών, δηλώνοντας για ακόμη μια φορά ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική!

Είναι υποχρέωσή μου, απέναντι στις θυσίες των προγόνων μας, ώστε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ να παραμένει η δίκαιη κληρονομιά των Ελλήνων και κανενός άλλου!

Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, στον Ελληνικό Στρατό και στην Κυβέρνηση για το σπουδαίο έργο που με ειλικρίνεια και εντιμότητα ολοκληρώσαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια.

Συνεπώς, παραδίδω την παραίτησή μου στον Πρωθυπουργό της χώρας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ