ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστα» Καμμένου πριν την αποχώρηση: «Θα εγκατέλειπα την πολιτική, μένω για τη Μακεδονία»

«Φιέστα» Καμμένου πριν την αποχώρηση: «Θα εγκατέλειπα την πολιτική, μένω για τη Μακεδονία»
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μετά από ένα τελευταίο... σόου παρέδωσε τα «σκήπτρα» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στον διάδοχό του Ευάγγελο Αποστολάκη ο Πάνος Καμμένος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι για όσα λάθη τυχόν έγιναν, αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη. Την ώρα της τελετής παράδοσης-παραλαβής, μαχητικά αεροσκάφη πετούσαν πάνω από την Αθήνα αποδίδοντάς του τιμές -δύο μόλις ημέρες αφότου ο κ. Καμμένος πέταξε πάνω από τα Ίμια μετά την παραίτησή του.

Κάνοντας τον απολογισμό του έργου του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας, τόνισε ότι ήταν για εκείνον ύψιστη τιμή και ευθύνη που ανέλαβε το αξίωμα σε μια περίοδο αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών και αστάθειας στην περιοχή, ενώ όπως είπε, ήταν πλέον έτοιμος να εγκαταλείψει την πολιτική, ωστόσο μένει επειδή «συμπολίτευση και αντιπολίτευση είναι έτοιμες να παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας».

«Ήμουν έτοιμος μετά από τέσσερα χρόνια στο Υπουργείο Άμυνας και 25 χρόνια να εγκαταλείψω την πολιτική μου σταδιοδρομία. Όμως είμαι υποχρεωμένος να συνεχίσω τώρα που συμπολίτευση και αντιπολίτευση είναι έτοιμες να παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το έργο του υπουργείου, ανέφερε μεταξύ άλλων τη λειτουργία εσωτερικών υποθέσεων, την ενότητα των ενόπλων δυνάμεων, την προώθηση της αξιοκρατίας.

«Προστατεύσαμε το δεσμό του λαού με τις ένοπλες δυνάμεις από ιδεοληψίες, αναβαθμίσαμε τις παρελάσεις, απομακρύναμε τα κιγκλιδώματα, αυξήσαμε και διαφυλάξαμε το αξιόμαχο δυνάμεων μας», τόνισε και συνέχισε σημειώνοντας ότι το υπουργείο προχώρησε σε στοχευμένα εξοπλιστικά προγράμματα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις συνόδους τριμερούς συνεργασίας με διάφορες χώρες που αναπτύσσει η Ελλάδα και στην ενίσχυση των σχέσεων με τις ΗΠΑ.

Σχετικά με την Κύπρο, τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει αμετάκλητα δεσμευμένη στον κυπριακό ελληνισμό και ότι η χώρα γίνεται πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο παραιτηθείς υπουργός αναφέρθηκε και στους συνοδοιπόρους που είχε αυτά τα τέσσερα χρόνια στο υπουργείο, - στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους αναπληρωτές υπουργούς κ. Ήσυχο, κ. Βίτσα, κ. Κουβέλη και κ. Ρήγα, στους υφυπουργούς κ. Κουβέλη και κ. Κόλλια – Τσαρουχά με την οποία, όπως ανέφερε, αποχωρούν μαζί- τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ό, τι πέτυχαν ήταν αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και ενότητας.

«Η κυβέρνηση και εγώ από την πρώτη στιγμή είχαμε ως φάρο την εφαρμογή των συνταγματικών επιταγών και των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Χαράξαμε και ακολουθήσαμε μια ειλικρινή πολιτική συνεργασία με τις υπόλοιπες κυβερνητικές υπηρεσίες, μια ανοιχτή επικοινωνία με την κοινωνία και τους φορείς της, προκειμένου να ενισχύσουμε τη διαφάνεια και να εμπεδώσουμε την εθνική ενότητα», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ