ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψήφος εμπιστοσύνης: «Όποιος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης λέει "ναι" και στη Συμφωνία» λέει ο Μητσοτάκης

Ψήφος εμπιστοσύνης: «Όποιος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης λέει "ναι" και στη Συμφωνία» λέει ο Μητσοτάκης
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Σφοδρότατη επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού αλλά και του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «φαρσοκωμωδία» και «άθλιο θέατρο».

Στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τους δύο πρώην -πλέον- κυβερνητικούς εταίρους ότι σκηνοθέτησαν το «διαζύγιό» τους με τρεις στόχους: πρώτον λίγους μήνες ακόμη εξουσίας, την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και τρίτον η διατήρηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του «μορφώματος» των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Μίλησε επίσης και για «κομπάρσους», βουλευτές που αλλιώς μπήκαν, αλλιώς ενήργησαν και αλλιώς θα φύγουν από τη Βουλή.

«Για να στηρίξουν μια κυβέρνηση “κουρελού” που κουρέλιασε την οικονομία και τα εθνική συμφέροντα. “Κουρελού” ο όρος του Τσίπρα μετά το “κωλοτούμπα”» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε, μάλιστα, και σε σκληρούς χαρακτηρισμούς, μιλώντας για «πολιτικά ναυάγια» που συνδράμουν τον Αλέξη Τσίπρα και τρέχουν πίσω του για «λίγους μήνες εξουσίας» ενώ παλιά τους κατηγορούσαν.

«Συνεννοημένοι οι χειρισμοί της εξόδου Καμμένου από την κυβέρνηση» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε: «Τι σόι έξοδος είναι αυτή όταν τέσσερις στους επτά βουλευτές στηρίζουν τον Τσίπρα; Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απλώς συγχωνεύτηκαν».

«Καμία κυβέρνηση δεν έκανε υπουργό Άμυνας εν ενεργεία στρατιωτικό»

Σχολιάζοντας την επιλογή του Ευάγγελου Αποστολάκη ως υπουργού Άμυνας, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως καμία κυβέρνηση στην αντιπολίτευση δεν έκανε υπουργό Άμυνας εν ενεργεία στρατιωτικό.

«Ακούστε το εσείς που δήθεν έχετε και δημοκρατικές ευαισθησίες. Τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν η 21η Απριλίου του 1967» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Λεπτό προς λεπτό η κόντρα στη Βουλή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ