ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Η Συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί με τουλάχιστον 151 ψήφους

Βούτσης: Η Συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί με τουλάχιστον 151 ψήφους
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση διαθέτει τις 151 ψήφους για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών εξέφρασε ο Νίκος Βούτσης.

«Αφήστε εμένα να χαμογελώ…», είπε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, σημειώνοντας ωστόσο, πως θα υπάρξει πολιτικό ζήτημα αν δεν λάβει ισχυρή πλειοψηφία.

«Δεν πρέπει, αλλά πρέπει, είναι πολιτικό το θέμα», απάντησε στο ερώτημα αν απαιτούνται 151 θετικές ψήφοι.

Ο Νίκος Βούτσης χαρακτήρισε ιστορική τη συμφωνία και συμπλήρωσε ότι πρέπει να κυρωθεί με 151 ψήφους για να είναι ισχυρή.

«Θα υπάρχει ένα ζήτημα περιορισμένης ισχύος ως προς την ερμηνεία που θα μπορούσε να δώσει η αντιπολίτευση επί του ζητήματος, το αντιλαμβανόμαστε όλοι», ανέφερε, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι ακόμη και σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται κανείς να θέσει ζήτημα μη ισχύος της συμφωνίας.

Η συμφωνία θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια. «Δεν υπάρχει κανένα άγχος για αυτό το θέμα, δεν υπάρχει καμία διάθεση να προκαταλάβει κανείς κάτι ή να το περιορίσει», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Σε ό,τι αφορά όσα είπε για τον ίδιο στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο κ. Βούτσης περιορίστηκε να σχολιάσει με μια μόνον λέξη: «Θλίψη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ