ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δανέλλης: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης, Σταύρο μην κάνετε έγκλημα με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Δανέλλης: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης, Σταύρο μην κάνετε έγκλημα με τη Συμφωνία των Πρεσπών
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Την απόφασή του να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά και να κυρώσει την προωθούμενη Συμφωνία των Πρεσπών επαναβεβαίωσε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Σπύρος Δανέλλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Δανέλλης τη χαρακτήρισε ως «επωφελή για την πατρίδα» και πρόσθεσε ότι «υπερκαλύπτει τα εθνικά προαπαιτούμενα και προσδίδει ξανά αίγλη και κύρος στη χώρα».

«Έλεγα δημόσια από τον Οκτώβριο του 2018 να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εφόσον αυτή συνδεθεί με το Μακεδονικό. Αν δεν υπάρχει η τωρινή κυβέρνηση, δεν υπάρχει η Συμφωνία. Το Μακεδονικό δεν είναι μονάχα εθνικό θέμα και καθορίζει εκλεκτικές συγγένειες για κάθε πολιτικό χώρο», είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Ο Σπύρος Δανέλλης τόνισε πως η απόφασή του να στηρίξει την κυβέρνηση, δεν συνιστά «λευκή επιταγή».

Αναφερόμενος στις απειλές και τις πιέσεις που έχει δεχθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, είπε: «Δεν με πτοούν οι απειλές και οι λοιδωρίες. Δεν θα υποκύψω σε πιέσεις». «Αντιλαμβάνομαι, βεβαίως, τη σφοδρότητα των επιθέσεων που δέχομαι από μερίδα του Τύπου και δημοσιογράφων, που επιλέγουν να λειτουργήσουν ως γραφεία κομματικής προπαγάνδας», συμπλήρωσε.

Ο άλλοτε βουλευτής του Ποταμιού προσέδωσε - όπως ήταν αναμενόμενο - και έναν πιο προσωπικό τόνο στην τοποθέτησή του, κάνοντας αναφορά στον επικεφαλής του κόμματος, Σταύρο Θεοδωράκη.

«Αγαπητέ Σταύρο το ότι παραμένω πιστός στις ιδέες και τις αξίες μου, μου το χρεώνεις ως λάθος. Όμως η σχέση μου με το Ποτάμι είχε καταστεί ληξιπρόθεσμη ήδη από το τελευταίο συνέδριο του κόμματος, όταν αποφασίστηκε η προγραμματική σύγκλιση με τη ΝΔ. Τι σχέση έχει το Ποτάμι με την Νέα Δημοκρατία αγαπητέ μου Σταύρο», είπε ο Σπύρος Δανέλλης και κάλεσε το Ποτάμι να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Μην κάνετε αυτό το έγκλημα, μην κάνετε αυτό το λάθος» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ