ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτιά έχουν πάρει τα επιτελεία των δύο μονομάχων της ΝΔ

Φωτιά έχουν πάρει τα επιτελεία των δύο μονομάχων της ΝΔ
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με τα αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ να έχουν πλέον οριστικοποιηθεί, στα επιτελεία των δύο μονομάχων του δεύτερου γύρου έχουν ήδη προχωρήσει σε μια πρώτη ουσιαστική αποτίμηση, ενώ παράλληλα χαράσουν τη στρατηγική της επόμενης μέρας.

Η δεύτερη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε έκπληξη στο στρατόπεδο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος και εκτιμούσε πως στον δεύτερο γύρο αντίπαλός του θα ήταν ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο ίδιος, πάντως, καθ' όλη την προεκλογική περίοδο είχε μιλήσει με θερμά λόγια για τον συνυποψήφιό του ενώ αστειεύμενος σε συνεργάτες του έλεγε πως «θα δώσει» μερικές ψήφους στον Κυριάκο Μητσοτάκη με στόχο να περάσει τον Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον οποίο οι σχέσεις του και σε προσωπικό επίπεδο δεν ήταν καλές.

Αν μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν περνούσε στον δεύτερο γύρο και αυτός θα στήριζε σύμφωνα με πληροφορίες τον κ. Μεϊμαράκη.

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, πως οι δυό τους συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους δείπνησαν πρίν λίγες μέρες σε εστιατόριο της Αθήνας συζητώντας για το μέλλον της ΝΔ.

Αυτό το θετικό κλίμα έχει δημιουργήσει ένα κλίμα ευφορίας σε πολλά στελέχη της ΝΔ που εκτιμούν πως η νέα προεκλογική περίοδος που ξεκίνησε θα είναι σαφώς πιο νηφάλια και εστιασμένη στα πραγματικά προβλήματα της χώρας.

Από εκεί και πέρα συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη θεωρούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε πόντους γιατί απέφυγε να μπει στην αντιπαράθεση που είχε ξεσπάσει μεταξύ κυρίως των κ.κ. Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα, ενώ φρόντισε να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις.

Για πολλά ακόμα στελέχη της ΝΔ μάλιστα η στρατηγική αυτή του κ. Μητσοτάκη κατάφερε να «φέρει κόσμο στις κάλπες», κυρίως ψηφοφόρους που αυτοπροσδιορίζονται στον κεντρώο χώρο και επιθυμούν ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

Στο στρατόπεδο Μητσοτάκη είδαν με ικανοποίηση τη στήριξη του Άδωνι Γεωργιάδη ενώ εκτιμούν πως και η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων που κινήθηκαν προς την πλευρά του Απόστολου Τζιτζικώστα επιθυμώντας την ανανέωση στις εκλογές του Ιανουαρίου θα στηρίξουν τον ίδιο.

Διαφορετική πάντως είναι η εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα που υπάρχει στο στρατόπεδο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη καθώς θεωρούν πως εύκολα ή δύσκολα τελικά θα κόψει πρώτος το νήμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ