ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδιο για εκπαιδευτικούς: Κόντρα Γαβρόγλου - Κουτσούμπα και στήριξη από ΑΝΕΛ

Νομοσχέδιο για εκπαιδευτικούς: Κόντρα Γαβρόγλου - Κουτσούμπα και στήριξη από ΑΝΕΛ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ & EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε βελτιωτικές κινήσεις προς εκτόνωση της έντασης με τους εκπαιδευτικούς που διαδήλωσαν διαμαρτυρόμενοι για το νέο σύστημα διορισμών, προχώρησε ο Κώστας Γαβρόγλου, ανακοινώνοντας από το βήμα της Βουλής την αύξηση της μοριοδότησης για το πρώτο πτυχίο.

«Όταν έχεις μεγάλη προϋπηρεσία ακόμη και με μόνο ένα πτυχίο δεν γίνεται να μην μπορείς να διοριστείς. Υπάρχει θέμα στις μεσαίες προϋπηρεσίες», παραδέχθηκε πάντως ο υπουργός Παιδείας, που δέχθηκε σφοδρά πυρά από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Υπουργό της αμάθειας», τον αποκάλεσε ο κ. Κουτσούμπας, αναρωτήθηκε «ποιος είναι ο γελοίος εδώ μέσα» και σημείωσε ότι αυτό που ζητούν οι εκπαιδευτικοί είναι να τηρήσει η κυβέρνηση τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

«Για ποιο πράγμα είστε, αλήθεια, υπερήφανοι; Λέτε ότι κάνετε έργο στην εκπαίδευση σε συνθήκες σκληρής δημοσιονομικής στενότητας που τσάκισε μόνο λαό, αλλά δεν λέτε κουβέντα και κατηγορείτε το ΚΚΕ που ζητά 30.000 μόνιμους διορισμούς για τα κενά που υπάρχουν… Λέτε ότι αυτό συνιστά λαϊκισμό και ότι είναι ακραίο αίτημα, ακραίο αίτημα οι διορισμοί; Είστε σοβαροί;», ανέβασε τους τόνους ο Δημήτρης Κουτσούμπας και κάλεσε τον Κώστα Γαβρόγλου να αφήσει το αθώο υφάκι που χρησιμοποιεί και να μιλήσει ντόμπρα και σταράτα.

«Να μας πείτε ποιο σύστημα προκρίνετε για αυτούς τους διορισμούς», επέμεινε ο υπουργός Παιδείας, ζητώντας –όπως είπε- συγκεκριμένες και όχι αόριστες και γενικόλογες απαντήσεις από το ΚΚΕ. Χαρακτήρισε ακόμη, ως ανακριβή όσα ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας περί αποσύνδεσης του πτυχίου από το επάγγελμα.

Το νομοσχέδιο συνέργειες ΑΕΙ με ΤΕΙ, στο οποίο κατατέθηκαν τροπολογίες για τη σταδιακή μείωση από την επόμενη σχολική χρονιά του αριθμού των νηπίων και των μαθητών της πρώτης τάξης δημοτικού από 25 σε 22, αλλά και το διορισμό 450 εκπαιδευτικών που δικαιώθηκαν δικαστικά και είχαν πετύχει στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2008, στηρίζουν οι ΑΝΕΛ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ