ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σκληρό» διαζύγιο για Χρυσοβελώνη και Ανεξάρτητους Έλληνες

«Σκληρό» διαζύγιο για Χρυσοβελώνη και Ανεξάρτητους Έλληνες
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται το σίριαλ της παραίτησης-διαγράφης Χρυσοβελώνη από τους ΑΝΕΛ. Μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης της υφυπουργού Εσωτερικών προς το πρώην πιά κόμμα της, στους Ανεξάρτητους Έλληνες σήμανε συναγερμός.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Θεόδωρος Τοσουνίδης αποκάλεσε την υφυπουργό αχάριστη ενώ σχολίασε πως «ο τρόπος που διαλέξατε να αυτοεξευτελίζεστε ξεπερνάει κάθε προηγούμενο». Η ενόχληση προκλήθηκε από τις αναφορές της Μαρίνας Χρυσοβελώνη περί ηθικής.

Ο Θ. Τοσουνίδης μάλιστα την κατηγόρησε ότι ψεύδεται και δεν παραιτήθηκε γιατί πρώτα είχε διαγραφεί! Παρουσίασε μάλιστα και μια επιστολή (πρακτικό) σήμφωνα με το οποίο η διαγραφή αποφασίστηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων την Τετάρτη, 16η Ιανουαρίου 2019, μια μέρα πριν την παραίτηση της.

Η υφυπουργός επανήρθε σήμερα με συνέντευξη της στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων σχολιάζοντας πως αν διαγράφηκε αυτό συνέβη κατά παράβαση των όσων προβλέπονται.

«Αν όντως είχε υπάρξει διαγραφή πριν από την παραίτησή μου, όπως αναφέρει ο κ. Τοσουνίδης, θα είχε ανακοινωθεί. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Εγώ ζητάω από τον κ. Τοσουνίδη να μου δώσει εκείνα τα αποδεικτικά στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι με κάλεσαν στα αρμόδια όργανα του κόμματος να διατυπώσω τις απόψεις μου και στη συνέχεια αποφασίστηκε η διαγραφή μου» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως «τη διαγραφή δεν την αποφασίζει ο πρόεδρος».

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχολίασε πως το περιεχόμενο του δελτίου τύπου των ΑΝΕΛ, «δυστυχώς αποδεικνύει ακριβώς τη βασιμότητα όσων αναφέρω στη δική μου δήλωση παραίτησης για κακές συμπεριφορές».

Τόνισε πάντως ότι η ίδια κρατάει τα πολύ καλά που έζησε στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ένα κόμμα για το οποίο, όπως είπε, έδωσε αγώνες και σε δύσκολες στιγμές, ευχαρίστησε τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τις ευκαιρίες που τις έδωσε και για τις θέσεις, τις οποίες την πρότεινε και σημείωσε πως «από εκεί και πέρα συνεχίζουμε να πορευόμαστε, δεν χρειάζεται όμως να υπάρχει τέτοια ένταση».

Χαρακτήρισε τέλος καλή τη Συμφωνία των Πρεσπών και απευθυνόμενη στους βουλευτές που θα ψηφίσουν υπογράμμισε ότι «όλοι πρέπει να αποφασίσουν με βάση και γνώμονα το εθνικό συμφέρον της χώρας, το οποίο καθορίζεται από τα δεδομένα που επικρατούν σε μια χώρα τη στιγμή κατά την οποία καλούνται οι πολιτικοί να πάρουν μια απόφαση αλλά και με βάση το τι επικρατεί στο διεθνές στερέωμα».

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η Μαρίνα Χρυσοβελώνη δεν είναι βουλευτής οπότε και δεν θα ψηφίσει ενώ λίγο μετά την παραίτηση της από τους ΑΝΕΛ έσπευσαν να κοινοποιήσουν και την πράξη διαγραφής της Έλενας Κουντουρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ