ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τίτλοι τέλους» για το Ποτάμι: Προαναγγέλλουν την αποχώρησή τους Ψαριανός και Αμυράς

«Τίτλοι τέλους» για το Ποτάμι: Προαναγγέλλουν την αποχώρησή τους Ψαριανός και Αμυράς
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την αποχώρησή τους από το Ποτάμι προαναγγέλλουν Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς, μέσω ανάρτησης που συνυπογράφουν στο Facebook, στον απόηχο της απόφασης του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος για ψήφο κατά συνείδηση στην επικείμενη κοινοβουλευτική διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Εκφράζουμε την απόλυτη διαφωνία μας με την περίεργη, επαμφοτερίζουσα και αλλοπρόσαλλη στάση του κόμματος. Διατηρούμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μας και του επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με το Ποτάμι», δηλώνουν από κοινού οι βουλευτές.

Οι δύο βουλευτές στέλνουν σαφές μήνυμα πως διατηρούν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού τους και του επαναπροσδιορισμού της σχέση τους με το Ποτάμι, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την αποχώρησή τους από το κόμμα.

Εάν τελικά οι Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς αποχωρήσουν, σημαίνει ότι το Ποτάμι μένει χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται εν όψει εκλογών.

Μετά τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη από τον Σταύρο Θεοδωράκη, αυτή τη στιγμή οι βουλευτές του Ποταμιού είναι οι εξής πέντε: Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Αμυράς.

Δείτε την ανάρτηση του Γρηγόρη Ψαριανού:

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr οι δύο βουλευτές έχουν δώσει χρονικό περιθώριο στον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου να τους ορίσει το στρατηγικό σχέδιο του κόμματος για τις εκλογές, αλλιώς έχουν δηλώσει πως θα αποχωρήσουν.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το Newsbomb.gr, οι δύο βουλευτές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις και συζητήσεις με τη Νέα Δημοκρατία, με τον Αμυρά να επιδιώκει μία θέση στο Ευρωκοινοβούλιο και τον Ψαριανό στην ελληνική Βουλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ