ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Χρυσαυγίτες έδωσαν τον τόνο στο συλλαλητήριο

Τσίπρας: Χρυσαυγίτες έδωσαν τον τόνο στο συλλαλητήριο
EUROKINISSI

Μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία «έδωσαν τον τόνο», βλέπει το Μέγαρο Μαξίμου πίσω από τα σοβαρά επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στο κέντρο της Αθήνας.

Αφού τονίζει μάλιστα πως επιθυμούν την «κατάλυση της Δημοκρατίας», κατηγορώντας τους ότι επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, με αποτέλεσμα να στείλουν δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία, απευθύνει κάλεσμα για απομόνωσή τους.

«Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία», σημειώνει χαρακτηριστικά το Μαξίμου, προσθέτοντας:

«Στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμα και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία».

Και καταλήγει: «Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε. Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ