ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Πρωτοφανής προσπάθεια εισβολής στη Βουλή, λέει ο Βούτσης

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Πρωτοφανής προσπάθεια εισβολής στη Βουλή, λέει ο Βούτσης
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Για πρωτοφανή προσπάθεια εισβολής στη Βουλή με τη χρησιμοποίηση βίαιων μέσων, έκανε λόγο ο Νίκος Βούτσης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως επρόκειτο για οργανωμένο σχέδιο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ανέφερε πως υπήρξε προσπάθεια εισβολής σε πέντε διαφορετικά σημεία, κάποιες φορές ήταν και ταυτόχρονα, η οποία απετράπη από τις δυνάμεις της αστυνομίας. «Είχα πει πως τα επεισόδια στο προηγούμενο συλλαλητήριο ήταν η δοκιμή, χθες ήταν η γενική δοκιμή», είπε και πρόσθεσε: «Η εντύπωσή μου είναι πως ήταν οργανωμένη επιχείρηση. Αν δούμε τα εκατοντάδες κιλά μάρμαρο, σίδερα, ξύλα και τους τραυματισμούς αλλά και τις εκθέσεις της αστυνομίας θα το διαπιστώσουμε».

Επεσήμανε πως «τα πρωτοφανή επεισόδια πρέπει να αντιμετωπίζονται και να κολάζονται πέρα από την πολιτική αντιπαράθεση πριν γίνει καμία κατάσταση που δεν θα προλάβουμε», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως δεν έχουν σχέση με τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου. «Θα εκπλαγούμε όλοι όταν δούμε τα υλικά που έχουν συλλεχθεί από τις επιθέσεις που έγιναν εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ», είπε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ