ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δανέλλης: «Άρνηση της συμφωνίας σημαίνει απαξίωση και απομόνωση»

Δανέλλης: «Άρνηση της συμφωνίας σημαίνει απαξίωση και απομόνωση»
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τους λόγους για τους οποίους πρέπει να κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε στη Βουλή ο Σπύρος Δανέλλης που διαγράφηκε από το Ποτάμι μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που παρείχε στην κυβέρνηση.

«Αν τώρα που η γειτονική χώρα άλλαξε όνομα και Σύνταγμα, εμείς, το ελληνικό Κοινοβούλιο, αρνηθούμε με όποιο πρόσχημα την κύρωση της Συμφωνίας, θα γίνουμε οι αποσυνάγωγοι της Δύσης. Απαξίωση και απομόνωση. Θα προσφύγουν μάλιστα στην Χάγη και θα αναγνωριστούν με σκέτο «Μακεδονία». Δεν θα μπορούν να μας στηρίξουν ούτε οι αδελφοί Κύπριοι», υποστήριξε στην ομιλία του ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Σύμφωνα με τον Σπύρο Δανέλλη η συμφωνία των Πρεσπών είναι προϊόν αμοιβαία αποδεκτού συμβιβασμού. «Η συμφωνία δίνει πολλά περισσότερα. Η σημερινή εθνική γραμμή είναι η γραμμή του Βουκουρεστίου το 2008. Όλα τα άλλα έχουν ψηφοθηρικές σκοπιμότητες», ανέφερε και ζήτησε να μην χαθεί η ευκαιρία να διαδραματίσει η χώρα διαφορετικό ρόλο στα Βαλκάνια, αποτρέποντας τη διείσδυση της Τουρκίας.

«Με την Συμφωνία όχι μόνο δεν πουλάμε και δεν χαρίζουμε αλλά με την συμφωνία παίρνουμε πίσω... Για να είναι βιώσιμη μια συμφωνία πρέπει να είναι δίκαιη, να είναι win to win», είπε ο κ. Δανέλλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ