ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: «Ναι» σε πρόταση μομφής κατά του Τσίπρα

Θεοδωράκης: «Ναι» σε πρόταση μομφής κατά του Τσίπρα
EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Την κάθετη αντίθεσή του στη στήριξη της κυβέρνησης εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας πως θα στηρίξει τη ΝΔ σε περίπτωση που υποβάλει πρόταση δυσπιστίας  κατά του Αλέξη Τσίπρα.

«Εάν υπάρξει πρόταση μομφής από την ΝΔ, θα την υποστηρίξω και θα καταψηφίσω την Κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και το Νίκο Χατζηνικολάου.

Αναφερόμενος, ειδικότερα στη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε πως «αυτή τη στιγμή όλος ο κόσμος αποκαλεί αυτό το Κράτος ως “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, διαγράφοντας την ελληνική Μακεδονία στα αυτιά ενός ανθρώπου στο εξωτερικό. Όταν όμως ακουστεί ότι η χώρα λέγεται “Βόρεια Μακεδονία”, όλοι θα αντιληφθούν ότι υπάρχει μια νότια Μακεδονία, μια κεντρική Μακεδονία κ.ο.κ.».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι «προσθέτως θα σταματήσει κάθε προσπάθεια αλυτρωτισμού, καθώς θα πρέπει να γίνουν διορθώσεις στα σχολικά βιβλία της χώρας και όσα αναληθή γράφουν αυτά».

Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης απαντώντας για τα επιχειρήματα περί παραχώρησης δικαιωμάτων «μακεδονικής ιθαγένειας και εθνικότητας» στους Σκοπιανούς, «δεν πρέπει να λέμε ψέματα στους πολίτες, σημειώνοντας ότι σε μια διαπραγμάτευση δεν τα κερδίζεις όλα, καθώς υπάρχει η ανάγκη του συμβιβασμού. Δεν είναι όλα ρόδινα για εμάς, αλλά σε αυτήν την Συμφωνία θα είναι όλα καλύτερα».

Ερωτηθείς για τη ζημιά που προκάλεσαν οι αποχωρήσεις βουλευτών του από το Ποτάμι, απάντησε ότι «θα πάμε στις εκλογές αυτόνομα, θα πάμε και στις Ευρωεκλογές αυτόνομα». Ο ίδιος, πάντως, απέδωσε τη φυγή των βουλευτών αυτών «στον πλουραλισμό των απόψεων που υπήρχαν και υπάρχουν στο κόμμα».

«Εγώ δεν ήθελα να συμβιβαστώ, είχα εύκολες λύσεις είτε να προσδεθώ στον ΣΥΡΙΖΑ είτε στην ΝΔ. Εγώ επέλεξα τον δύσκολο δρόμο, διότι αυτήν την ώρα το συμφέρον της χώρας είναι να λύσουμε αυτό το πρόβλημα της χώρας», συμπλήρωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ