ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας και Μητσοτάκης ετοιμάζουν την επόμενη ημέρα

Τσίπρας και Μητσοτάκης ετοιμάζουν την επόμενη ημέρα
Eurokinissi

Ραγδαίες αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς το πολιτικό σύστημα της χώρας θα εισέλθει σε μια νέα φάση σύμφωνα και με τα λεγόμενα κυβερνητικών στελεχών που γνωρίζουν από τις κινήσεις τις οποίες σε τακτικό επίπεδο θα κάνει ο πρωθυπουργός.

Έχοντας τον «αέρα» του νικητή και του πολιτικού που κατάφερε μετά από πολλά χρόνια να λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα Ευρωπαϊκών διαστάσεων με την έννοια ότι ήθελε η Ευρώπη, κυρίως η Γερμανία αλλά και η Αμερική, να λυθεί η υπόθεση με το όνομα των Σκοπίων, ο Αλέξης Τσίπρας έχει φέρει στο δικό του γήπεδο τους αντιπάλους του παίζοντας εκείνος όπως θέλει το παιχνίδι.

Ξεκίνησε με μεταγραφές, έβαλε γκολ και τώρα στο ημίχρονο προετοιμάζει τους παίχτες για τον επόμενο γύρο.

Η κυβέρνηση έχοντας στρώσει το σχέδιό της, θα προσπαθήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, ανεξάρτητα από το αν η αξιωματική αντιπολίτευση καταθέσει όπως ακούγεται πρόταση μομφής εναντίον του Αλέξη Τσίπρα ή όχι, να περάσει σε άλλο επίπεδο την πολιτική αντιπαράθεση. Από θέση ισχύος θα παίξει ανοικτά για με τα θέματα που απασχολούν την εσωτερική πολιτική επικαιρότητα με πρώτο την έξοδο της χώρας στις αγορές που όλα δείχνουν ότι ετοιμάζεται με προσοχή από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και ξένα funds καθώς και τα νομοσχέδια που θα βελτιώνουν όπως θα υποστηρίζει η κυβέρνηση την καθημερινότητα των πολιτών.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας θα προετοιμάζει το έδαφος για να αλλάξει το πολιτικό προσωπικό με τις νέες πλειοψηφίες που διαμορφώνονται έστω και αν αυτές είναι και πάλι ετερόκλητες.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το αμέσως επόμενο διάστημα ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να δημιουργήσει γύρω του ένα νέο πολιτικό προσωπικό μέσα από τις μεταγραφές βουλευτών που έχουν γίνει αλλά και γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλίες στελεχών από την Κεντροαριστερά που πρόκειται να αναπτυχθούν.

Στόχος του είναι να αναδείξει εκτός του ΣΥΡΙΖΑ κινήσεις στελεχών που θα έχουν υποστηρικτικό στόχο ενόψει μάλιστα και των εκλογών. Έτσι πρόκειται να αναπτυχθούν στελέχη προερχόμενα από το παλαιό ΠΑΣΟΚ που δεν ανήκουν στο ΚΙΝΑΛ και έχουν αποχωρήσει εδώ και καιρό εκ των οποίων δεν αποκλείεται να τοποθετήσει και μερικά εξ αυτών και στην κυβέρνηση στις αλλαγές που θα κάνει για να καλύψει τις λιγοστές κενές θέσεις που υπάρχουν στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Τσίπρας προετοιμάζει τον ΣΥΡΙΖΑ για την μετά εκλογών εποχή ανεξαρτήτου εκλογικού αποτελέσματος. Σε αυτή πρόκειται να συμμετάσχουν στελέχη όπως ο κ. Ν. Μπίστης προερχόμενος από τη Αριστερά, και ο Γιάννης Ραγκούσης που έχει περάσει από διάφορες πολιτικές φάσεις όπως από τον Κ. Σημίτη, τον Γιώργο Παπανδρέου, τη Φώφη Γεννηματά για να καταλήξει τώρα στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον Βαγγέλη Αντώναρο.

Οι αλλαγές αυτές που θα σηματοδοτήσουν στην ουσία τη νέα πολιτική περίοδο με τις νέες πλειοψηφίες και μειοψηφίες θα επηρεάσουν άμεσα και το σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος πρωτίστως για εκείνο που ενδιαφέρεται πάνω απ΄ όλα είναι οι εκλογές και η νίκη του σε αυτές καθώς έχει επενδύσει τα πάντα πάνω σε αυτές.

Το αμέσως επόμενο διάστημα και στο χώρο της Ν.Δ πρόκειται να αναπτυχθούν είτε από δεξιά είτε από αριστερά της διάφορες κινήσεις στελεχών ανένταχτων που στόχο θα έχουν να λειτουργήσουν σαν το νέο πολιτικό προσωπικό που θα στελεχώσει τη Κεντροδεξιά παράταξη για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι με την ιδέα αυτή, φλερτάρουν και στελέχη που ανήκουν στο λεγόμενο φιλελεύθερο κέντρο όπως η Άννα Διαμαντοπούλου ή ο Γιώργος Φλωρίδης.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται να χρησιμοποιήσει στελέχη σαν και αυτά που δηλώνουν ανένταχτα αλλά στην ουσία θέλουν να βρεθούν ξανά στο νέο πολιτικό προσωπικό άσχετα αν προέρχονται από το προηγούμενο με στόχο να κυριαρχήσουν στη νέα εποχή της χώρας όπου όπως και την δεκαετία του 90, τα δύο κεντρικά πολιτικά συστήματα θα είναι η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ