ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία των Πρεσπών: Αν καταψηφίσουμε θα απομονωθούμε διεθνώς, υποστηρίζει ο Θεοδωράκης

Συμφωνία των Πρεσπών: Αν καταψηφίσουμε θα απομονωθούμε διεθνώς, υποστηρίζει ο Θεοδωράκης
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τη δέσμευση να αποκαλύψει ποιος «σκότωσε» την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού ανέλαβε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη Βουλή ως απλός πλέον βουλευτής για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Δεν θα σας πω σήμερα ποιος «σκότωσε» την Κ.Ο. του Ποταμιού. Όμως οι 220.000 ψηφοφόροι του, θέλουν να μάθουν εδώ και τώρα ποιος προσπαθεί να μας φιμώσει. Θα σας το πω σε μια εβδομάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπερασπίστηκε τη Συμφωνία διερωτώμενος «ποια θα είναι η τύχη της χώρας μας αν σήμερα οι βουλευτές πουν όχι στη συμφωνία; Τότε θα πρέπει να ζήσουμε με ένα κράτος που θα συνεχίσει να λέγεται παντού και πάντα Μακεδονία – σκέτο». Υποστήριξε πως με το Βόρεια Μακεδονία γίνεται αντιληπτό πως υπάρχουν και άλλες περιοχές με το ίδιο όνομα, ως νότια π.χ.

«Η επιδίωξη ενός συμβιβασμού έπρεπε να είναι πατριωτικός στόχος. Σε περίπτωση απόρριψης της συμφωνίας η χώρα θα απομονωθεί διεθνώς. Θα συγκρουστούμε με την ΕΕ. Θα συγκρουστούμε με το ΝΑΤΟ. Θα συγκρουστούμε με τις ΗΠΑ», επισήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης σημειώνοντας πως «αν η χώρα είχε Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας ή αν η κυβέρνηση μας καλούσε γύρω από ένα τραπέζι θα είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα. Το μεγάλο κέρδος είναι ότι η Ελλάδα επιβάλλει στους γείτονες μας μια σύνθετη ονομασία».

«Φτάνετε στο σημείο να καταγγέλλετε τους αστυνομικούς που περιφρούρησαν τη Βουλή κατά τα επεισόδια. Πόσο πιο ΣΥΡΙΖΑ πια», είπε ο πρόεδρος του Ποταμιού απευθυνόμενος στη ΝΔ που επέκριναν τη στάση που επέδειξε η ΕΛ.ΑΣ. κατά το συλλαλητήριο της Κυριακής.

«Ποια θα ήταν η τύχη της συμφωνίας, αν την παραπέμπαμε στην επόμενη Βουλή και σε μια κυβέρνηση της ΝΔ; Αυτός ακριβώς ήταν ο πραγματικός φόβος τόσους μήνες της ΝΔ. Γι’ αυτό ακόμη και σήμερα εύχονται: Ψηφίστε να τελειώνουμε, ψηφίστε να μην έρθει σε εμάς η καυτή πατάτα. Ξέρω και εγώ κ. Μητσοτάκη ότι οι ψηφοφόροι θέλουν την ψευδαίσθηση του απόλυτου. Δεν θέλουν έναν ηγέτη που θα τους πει ότι η ζωή είναι πολύπλοκη. Ότι χρειάζονται και συμβιβασμοί. Όμως η πρώτη αρετή ενός πολιτικού είναι άλλη: Είναι η θυσία», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ