ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης για Συμφωνία των Πρεσπών: Από αύριο η Ελλάδα έχει εθνικό πένθος

Λεβέντης για Συμφωνία των Πρεσπών: Από αύριο η Ελλάδα έχει εθνικό πένθος
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Να ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών η επόμενη Βουλή κάλεσε ο Βασίλης Λεβέντης υποστηρίζοντας πως αυτό είναι εφικτό. 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε επίσης ότι «από αύριο η Ελλάδα έχει εθνικό πένθος», ενώ σημείωσε ότι «οι μόνοι που χαίρονται είναι η παρέα του κυρίου Τσίπρα και ο μόνος που λυτρώνεται είναι ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος προσευχόταν να κάνει τη βρώμικη δουλειά ο κ. Τσίπρας γιατί αλίμονο αν ερχόταν στα χέρι του αυτή η βόμβα».

Ο Β. Λεβέντης υποστήριξε ακόμα ότι ο κ.Τσίπρας έκανε ένα μεγάλο δώρο στον κ. Μητσοτάκη, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει τη συμφωνία.

Αφού υποστήριξε, δε, ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας, συνέχισε λέγοντας: «Τίποτα δεν μπορεί να περάσει με τη βία, ο ελληνικός λαός έξω τρώει χημικά. Χρειάστηκαν χημικά για να γίνει αυτή η συζήτηση. Αυτό θα το γράψει η ιστορία».

Από την ομιλία του κ. Λεβέντη δεν έλειψε ούτε η κριτική στον Πάνο Καμμένο για τον οποίο είπε ότι αφού λέει ότι τον εξαπάτησε ο κ. Τσίπρας έπρεπε να είχε καταλάβει τι συνέβαινε.

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αγνοεί το λαό, σημειώνοντας ότι «αν γινόταν δημοψήφισμα η συμφωνία θα έπαιρνε 15%» και σημείωσε «όταν η Βουλή λειτουργεί έναντι στην βούλησης της κοινωνίας τότε αυτή η Βουλή πρέπει να κλείσει τον κύκλο της το συντομότερο».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε πως «είναι χρέος της επόμενης Βουλής να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών και ας λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν ακυρώνεται». Ορκίστηκε δε ότι ο ίδιος θα κάνει τα πάντα ώστε να ακυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ