ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νόμπελ Ειρήνης: «Ενθουσιασμός» στον ΣΥΡΙΖΑ για την «υποψηφιότητα» Τσίπρα

Νόμπελ Ειρήνης: «Ενθουσιασμός» στον ΣΥΡΙΖΑ για την «υποψηφιότητα» Τσίπρα
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πανηγυρισμοί στον ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση των σοσιαλιστικών και αριστερών κομμάτων του Ευρωκοινοβουλίου να είναι οι Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης

«Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Αριστερά στηρίζουν την υποψηφιότητα Τσίπρα και Ζάεφ για το Νόμπελ Ειρήνης. Μια πραγματικά σημαντική είδηση για τη χώρα μας, που προβάλλεται στο εξωτερικό ως μια δύναμη ειρήνης και σταθερότητας», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου. Το σχόλιο της Ρ. Σβίγκου έρχεται ως συνέχεια δημοσιεύματος σύμφωνα με το οποίο για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2019 προτείνουν τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, οι ηγέτες των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών, των Πράσινων και της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ούντο Μπούλμαν, Σκα Κέλερ και Γκάμπι Τσίμερ αντίστοιχα, με κοινή δήλωσή τους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη δήλωση, που συνυπογράφουν οι επικεφαλής των τριών ευρωκοινοβουλευτικών ομάδων, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «Η συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ της Ελλάδας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας τερματίζει μια μακρόχρονη διαμάχη και φέρνει σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια».

Οι Ούντο Μπούλμαν, Σκα Κέλερ και Γκάμπι Τσίμερ σημειώνουν μάλιστα ότι η συμφωνία των Πρεσπών που επικυρώθηκε από τη Βουλή της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, «Αποτελεί επίσης πρότυπο για την ειρηνική επίλυση των διεθνών προβλημάτων μέσω διαλόγου και αμοιβαίων συμβιβασμών. Οι πρωθυπουργοί Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας είχαν το πολιτικό θάρρος να προχωρήσουν στη συμφωνία παρά την εθνικιστική αντιπολίτευση».

Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ