ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν «περνά» το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ - Ονομαστική ψηφοφορία αναγκάζεται να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν «περνά» το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ - Ονομαστική ψηφοφορία αναγκάζεται να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε ονομαστικές ψηφοφορίες προκειμένου να επιβεβαιώνεται η ύπαρξη κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αναγκάζεται να καταφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην τακτική αμφισβήτησης της ΝΔ, μετά το διαζύγιο με τους ΑΝΕΛ

Η αρχή θα γίνει σύμφωνα με πληροφορίες στο νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής με την ονομαστική ψηφοφορία να προγραμματίζεται, λένε οι ίδιες πηγές, για αύριο Τετάρτη.

Και αυτό γιατί δεν φαίνεται να υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία προκειμένου να «περάσει» το πρώτο νομοσχέδιο που έρχεται στην Ολομέλεια για ψήφιση μετά το κυβερνητικό διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μαζί και ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν τρία επίμαχα άρθρα του νομοσχεδίου για την ενίσχυση του ΑΣΕΠ.

Αυτό σημαίνει ότι με βάση τη δύναμη των κοινοβουλευτικών ομάδων, τα άρθρα αυτά δεν συγκεντρώνουν την απαιτούμενη πλειοψηφία, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 145 βουλευτές.

Μια εξέλιξη που αναγκάζει τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, μήπως και το στηρίξει κάποιος από τους πρόθυμους ανεξάρτητους βουλευτές.

Νωρίτερα, ο Μάκης Βορίδης από το βήμα της Βουλής ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία 151 βουλευτών. «Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα 145 βουλευτές και περιμένουμε από τους ΑΝΕΛ να πει αν στηρίζουν ή όχι το νομοσχέδιο, διότι χωρίς στήριξη ΑΝΕΛ δεν υπάρχει πλειοψηφία… Ό,τι δεν ψηφιστεί, απορρίπτεται από το Κοινοβούλιο… Καλή αρχή να την έχουμε αφού αποφασίσατε να συνεχίσετε να κυβερνάτε», είπε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ