ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταύρος Θεοδωράκης: Ο Άδωνις Γεωργιάδης πίεσε Αμυρά και Ψαριανό να ανεξαρτητοποιηθούν

Σταύρος Θεοδωράκης: Ο Άδωνις Γεωργιάδης πίεσε Αμυρά και Ψαριανό να ανεξαρτητοποιηθούν
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Συνέχεια στις καταγγελίες του ότι η Νέα Δημοκρατία πίεσε τους πρώην βουλευτές του Γ. Αμυρά και Γρ. Ψαριανό να ανεξαρτητοποιηθούν δίνει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Αφορμή στάθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος ζήτησε αποδείξεις για τα όσα είχε πει ο πρόεδρος του Ποταμιού.

Με ανακοίνωση του κόμματος, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρεται σε συγκεκριμένες συζητήσεις που προηγήθηκαν στα όργανα του Ποταμιού σημειώνοντας μάλιστα πως είναι ηχογραφημένες.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή οι Γ. Αμυράς και Γρ. Ψαριανός «παρουσία στελεχών και βουλευτών του Ποταμιού λένε συχνά ότι προβληματίζονται αν πρέπει να εγκαταλείψουν το Ποτάμι και να ενταχθούν στους σχεδιασμούς της ΝΔ, όπως τους το ζητούν πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης – αναφέρουν και συγκεκριμένα ονόματα».

Στις 17 Ιανουαρίου, «οι δύο αυτοί άνθρωποι καλούνται από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν και δηλώνουν, σε έντονους τόνους, ότι δεν θα φύγουν από το Ποτάμι αποκαλώντας μάλιστα γελοίους αυτούς που θέτουν τέτοια ζητήματα. Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν ότι η απόφασή τους δεν θα αλλάξει ό,τι και να ψηφίσουν οι υπόλοιποι βουλευτές του Ποταμιού στη Συμφωνία των Πρεσπών».

Λίγες όμως μέρες μετά, «το Σαββατοκύριακο, οι δύο αυτοί άνθρωποι επανέρχονται στα σενάρια των συνομιλιών με στελέχη της ΝΔ – κάνοντας λόγο για επίμονα τηλεφωνήματα του αντιπροέδρου της ΝΔ κ.Γεωργιάδη - και τη Δευτέρα (21 Ιανουαρίου) φεύγουν από το Ποτάμι. Λίγες ώρες μετά, οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ - ο κ.Γεωργιάδης, αλλά και ο κ.Χατζηδάκης- δηλώνουν ότι οι πόρτες της ΝΔ είναι ανοιχτές για τους κυρίους Αμυρά και Ψαριανό» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«ΚΑΙ μάρτυρες έχουμε ΚΑΙ τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΠΣ υπάρχουν και είναι ηχογραφημένα» τονίζεται προς τον Νικήτα Κακλαμάνη ενώ από την Σεβαστουπόλεως διερωτώνται γιατί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν ζήτησε στοιχεία και για την κατηγορία Θεοδωράκη ότι ο Σπ. Δανέλλης έφυγε από το κόμμα κατ’ εντολή της κυβέρνησης «παρότι ως βουλευτής της αντιπολίτευσης φανταζόμασταν θα το έβρισκε πιο ενδιαφέρον.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ