ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μύλος» στη Βουλή: Βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Μύλος» στη Βουλή: Βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μεγάλη σύγχυση προκάλεσε την Τετάρτη (30/01/2019) στη Βουλή η ηλεκτρονική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ΑΣΕΠ, καθώς βουλευτές της αντιπολίτευσης και ειδικότερα της ΝΔ το υπερψήφισαν, υποστηρίζοντας ότι έκαναν λάθος.

Φαίνεται πως οι βουλευτές παραμένουν απολύτως ανέτοιμοι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, καθώς τα λάθη προκάλεσαν «πανικό».

Ειδικότερα σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης, στο αρχείο με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα «ΝΑΙ» εμφανίστηκε το όνομα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σάββα Αναστασιάδη, ο οποίος υποστήριξε πως έγινε λάθος.

Το ίδιο, ακριβώς, επικαλέστηκε και ο έτερος «γαλάζιος» βουλευτής, Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος φέρεται να ψήφισε θετικά τρία άρθρα τα οποία καταψήφισαν ακόμα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ένταση στη Βουλή για την ονομαστική ψηφοφορία - Στο κυνήγι της δεδηλωμένης η κυβέρνηση

Κατά τα λοιπά, εκ μέρους των ΑΝ.ΕΛ. «ναι» επί της αρχής στο νομοσχέδιο είπαν ο Κώστας Κατσίκης, η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο Αριστείδης Φωκάς αλλά και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Από την ψηφοφορία, ωστόσο, απουσίαζαν ο Πάνος Καμμένος, αλλά και ο Κώστας Ζουράρις.

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές «ναι» είπαν η Έλενα Κουντουρά, ο Βασίλης Κόκκαλης, η Κατερίνα Παπακώστα και ο Σπύρος Δανέλλης.

Εξάλλου, το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ φαίνεται πως προκάλεσε νέο «εμφύλιο» στην Ένωση Κεντρώων, καθώς ο Βασίλης Λεβέντης το καταψήφισε, αλλά δύο βουλευτές του, ο Δημήτρης Καβαδέλλας και ο Γιώργος Σαρίδης ψήφισαν «παρών».

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζε η Παναγιώτα Βράντζα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ