Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τους πεσόντες αξιωματικούς στα Ίμια
Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια την 31η Ιανουαρίου 1996, Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό, τήρησε η Ολομέλεια της Βουλής.
Το ημερολόγιο έγραφε 31 Ιανουαρίου 1996. Το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα «Ναυαρίνο» για να διαπιστώσει την παρουσία των Τούρκων στη Μικρή Ίμια. Οι Έλληνες πιλότοι ανέφεραν ότι είδαν 10 Τούρκους στη βραχονησίδα και στη συνέχεια πήραν εντολή να επιστρέψουν στη βάση τους. Τότε ξεκίνησε η τραγωδία.
Οι τρεις Έλληνες αξιωματικοί έχασαν την ζωή τους όταν το ελικόπτερο όπου επέβαιναν κατέπεσε στην θάλασσα. Το ατύχημα αποδόθηκε σε τεχνικά αίτια και την κόπωση του πληρώματος. Η τουρκική πλευρά δεν ανέφερε απώλειες.
Ισραηλινά ΜΜΕ λένε ότι «χτυπήθηκε» ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν
10:35
Βραδιά Champions League με σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr
10:34
Πώς δρούσε το κύκλωμα δουλεμπόρων με «κέρδη» 5 εκατ. ευρώ - Συλλήψεις σε Κρήτη, Αττική και Βοιωτία
10:31
«FutuReady»: Πώς η Παπαστράτος προετοιμάζει την Gen Z για το μέλλον της εργασίας
10:30